Moratti traži trenera: Mediji nude Mihajlovića, Bielsa sletio u Europu

NAKON vrlo vjerojatnog odlaska Leonarda s klupe, te odbijenice Marcela Bielse za mjesto njegovog nasljednika, Inter iz Milana okreće se novom čovjeku – Siniši Mihajloviću.

Odlazak Brazilca Leonarda s klupe Intera praktički je gotova stvar, što znači da Interu treba njegov nasljednik. Prema pisanju talijanskih medija već u nedjelju bi na njegovo mjesto trebao doći bivši igrač Intera, Srbin Siniša Mihajlović.

Iako su ovoga tjedna viđeni na San Siru, Delio Rossi i Gian Piero Gasperini negiraju da je razlog tome bio razgovor za mjesto na klupi Intera.

"Bila bi mi čast trenirati Inter, ali nije me kontaktirao nitko iz kluba dosad", rekao je Gasperini.

Mihajlović se već našao u ulozi asistenta na klupi Intera i to od 2006. do 2008. godine, dok je trener bio Roberto Mancini. Nakon toga bio je trener Bologne, Catanije i trenutno je još uvijek na klupi Fiorentine za koju ga veže još godina dana ugovora. Mihajlović je za Inter nastupao od 2004. do 2006. godine, te je u svega 25 nastupa upisao pet pogodaka.

Moratti ne želi pričati o trenerima koji su pod ugovorom

Predsjednik nogometnog kluba Intera, Massimo Moratti, brzo je odgovorio na nagađanja da je Siniša Mihajlović novi čovjek na klupi milanske momčadi.

"On je ugovorno vezan za drugi klub. U ovome trenutku ne razmišljam o trenerima koji su pod ugovorom", izjavio je Moratti.

To bi moglo značiti da čileanski stručnjak Marcelo Bielsa nije rekao konačno "ne" Morattiju, jer prema neslužbenim izvorima Bielsa je došao u Europu, točnije Pariz, što bi moglo značiti da će ipak sjesti i porazgovarati o mjestu na klupi Intera.

Leonardo sportski direktor PSG-a, a za trenera pokušava dovesti Ancelottija?

Francuski dnevnik L'Equipe navodi da je Brazilac Leonardo Araujo, vjerojatni novi sportski direktor PSG-a, od novih vlasnika dobio zadatak na klupu momčadi dovesti Carla Ancelottija.

Sportski bi direktor sa širokim ovlastima, najavio je L'Eqipe ranije ovog tjedna, Leonardo u PSG-u trebao postati svakog trenutka. Na njemu bi bilo vođenje cjelokupne sportske politike kluba, od pitanja momčadi i igrača, do trenera.

Premda ugovor s aktualnim trenerom, Antoineom Kombouareom, Parižani imaju još svije pune sezone, katarski vlasnici inzistiraju na najuglednijemu mogućem imenu. Ancelottija dostupnim čini činjenica da je trenutačno bez posla nakon što je dobio otkaz u Chelseaju. Najavio je tada, međutim, da će godinu dana odmarati od treniranja.

Zajedno su Leonardo i Ancelotti savršeno surađivali u Milanu od 2001. do 2009. godine. Ancelotti je u to vrijeme bio trener, a Leonardo naprije skaut za Južnu Ameriku, a potom i sportski direktor.

Kad je 52-godišnji Talijan otišao u Chelsea, na klupi ga je naslijedio upravo 41-godišnji Brazilac.

Pročitajte više