Evo koliko su Mbappe, Neymar i Messi koštali PSG u neuspješnom lovu na Ligu prvaka

Foto: Profimedia

BORUSSIA DORTMUND je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti. U srijedu će Real i Bayern u Madridu odigrati svoj uzvrat polufinala, a u prvom dvoboju je bilo 2:2. Borussiji će ovo biti treće finale Lige prvaka. U prvom je 1997. pobijedila Juventus 3:1, a 2013. je izgubila od Bayerna 2:1.

Nakon ovog ispadanja PSG-a, mediji diljem svijeta rade rekapitulaciju ere francuskog kluba pod šeicima iz Katra, a sve se svodi na to da, usprkos enormnim ulaganjima, PSG nije uspio osvojiti toliko željenu Ligu prvaka. Zapravo je samo jednom došao blizu, 2020. godine kada je s 1:0 poražen u finalu od Bayerna.

Messi najjeftiniji

Američki mediji posebno su se uhvatili toga koliko je PSG trošio na najveće zvijezde. Tako je pariški klub na Kyliana Mbappea, Neymara i Lionela Messija potrošio nevjerojatnih čak 1.12 milijardi eura. Messi je stigao besplatno iz Barcelone i odradio je dvogodišnji ugovor koji je iznosio 33.5 milijuna eura godišnje. Ukupno je PSG koštao 67 milijuna eura.

Mbappe je kupljen iz Monaca za 180 milijuna eura i prvi ugovor koji je dobio iznosio je 75 milijuna eura. Drugi ugovor sa PSG-om iznosio je 218 milijuna eura, a uz njega je dobio i čak 60 milijuna eura dolara bonusa. Na kraju je na Mbappe, prema podacima Front Office Sportsa, potrošeno vrtoglavih 534 milijuna eura.

Neymar je doveden iz Barcelone u transferu od 222 milijuna eura. Prvi ugovor sa PSG-om donio mu je 201 milijune eura, a produženje ugovora donijelo mu je 113 milijuna eura. Ukupno je PSG koštao 537 milijuna eura.

Pročitajte više