Mourinho: Ako me zovu, dolazim!

PROTEKLIH dana Jose Mourinho je šutio, nije želio komentirati ništa vezano uz englesku reprezentaciju niti želje navijača koji u njemu vide McClarenovog nasljednika.

No, u današnjem intervjuu za Sun kazao je kako je zainteresiran za posao engleskog izbornika te poručio: "Recite ovima iz Nogometnog saveza da dođu po mene", dodajući kako ne može obećati da će, ukoliko da pozovu, pristati.

"Ne mogu više ništa reći jer me još nitko nije kontaktirao pa morate pitati njih jesu li uopće zainteresirani za mene. Morat ćemo pričekati poziv, zatim razgovarati i vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. No, ne isključujem niti jednu opciju", rekao je Jose Mourinho koji je do rujna bio trener Chelsea.

"Special One" je i prvi na listi želja navijača engleske reprezentacije. Već nakon poraza od Hrvatske, na izlasku sa stadiona BBC je anketirao navijače koji su bili složni: "McClaren treba otići, a za nasljednika želimo Mourinha". Iduće jutro McClaren je i službeno postao bivši, a desetak kandidata pretendira na njegovo mjesto. Englezi su, navodno, čak i našeg izbornika Bilića željeli pridobiti za to mjesto.

No, prema svima anketama, od onih na Eurosportu te u britanskim medijima, Jose Mourinho je u velikoj prednosti nad ostalim kandidatima i navijači su jednoglasni u tome da bi on trebao postati novim izbornikom.

Ferguson: Dovedite Josea

Strateg Manchester Uniteda Alex Ferguson u razgovoru za Sun također je podržao Mourinha te je kazao kako će FA-u, ukoliko  ga konzultiraju po pitanju novog izbornika, predložiti upravo "Special One-a".

"Jose Mourinho trebao bi biti sljedeći engleski izbornik. Posao je izbornika izvući najbolje iz igrača te motivirati ih - a u tome boljega od Mourinha nema. Ako će me konzultirati iz FA-a, dat ću im listu kandidata i reći: uzmite Mourinha", rekao je Ferguson.

I Bobby Robson, nekadašnji engleski izbornik, smatra da bi Mourinho bio odličan izbor za Englesku iako on za to mjesto preferira Engleze.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više