BBC-jeve "gluposti tjedna" prepune engleske reprezentacije

PERIOD žaljenja brzo je završio i sad je engleska nogometna reprezentacija postala predmetom sprdnje - čak i na otoku. Brzo su se Englezi osovili na noge nakon što ih je Hrvatska eliminirala s Europskog prvenstva, a sad im je glavna zabava postala ismijavanje Stevea McClarena, nogometnog saveza i svih ostalih koji s reprezentacijom imaju neke veze.

Tako je u BBC-jevoj tradicionalnoj rubrici "Citati tjedna", u kojoj se izvlače najsmješnije i najgluplje izjave koje su u proteklih tjedan dana obilježile britanski medijski prostor, najviše pozornosti posvećeno reakcijama vezanim uz utakmicu Hrvatske i Engleske na Wembleyju.

Našao se tu Michael Owen sa svojom već legendarnom sentencom kako "nijedan Hrvat ne bi mogao igrati u engleskoj reprezentaciji", uz standardno pitanje: "Michaele jesi li siguran?", ali i operni pjevač Tony Henry koji je mjesto u ovoj rubrici zaslužio svojom "Mila kura si planina" interpretacijom hrvatske himne.

Henry je inače bio strašno uzrujan kad je saznao kakav je gaf počinio, ali mu je, kako kaže, laknulo kad je shvatio "da se Hrvati nisu uvrijedili već su to shvatili kao jako dobar vic". Henry je također izjavio da će za Hrvatsku rado pjevati i na Europskom prvenstvu, ako ga pozovu.

"Isuse, izviždali su me, a nisam niti igrao na Wembleyju protiv Hrvatske", bila je reakcija Ashleyja Colea na ljutite engleske navijače. Svoje mjesto pod suncem dobio je naravno i Steve McClaren, koji će ostati zapamćen kao najgori izbornik u engleskoj povijesti.

"Izbornik živi i umire od rezultata. Tražio sam da se prema njima cijeni moj rad i tako je bilo", kazao je McClaren nakon što mu je uručen otkaz, a u anale je ušla i izjava koju je medijima dao samo nekoliko sati prije nego što je odletio za Barbados gdje će se oporavljati od reprezentativnog stresa: "Preživjet ću ja ovo - nisam jedan od onih koji će se nakon neuspjeha izležavati na plaži".

Našao se tu i David Beckham, koji tvrdi kako "u Engleskoj reprezentaciji igraju neki od najboljih engleskih igrača", te predsjednik Saveza Brian Barwick koji se s "McClarenom jako dobro slaže i s njim je vodio ozbiljan razgovor između dvoje odraslih ljudi".

Dvojako je zastupljen i Arsenalov trener Arsene Wenger, svojim izjavama prije i nakon utakmice s Hrvatskom, posebno je zanimljiva ova prva u kojoj je Francuz pomalo nespretno prognozirao uvjerljivu pobjedu Engleza. "Znam da Engleska najčešće igra u sustavu 4-4-2, ali mislim da bi u srijedu moglo biti promjena. Osobno mi se čini da će biti 2:0", kazao je Wenger, a kad su se u četvrtak počeli tražiti krivci za poraz stigao je i sljedeći komentar: "Nažalost, čini se da sam ja kriv jer ne proizvodim dovoljno engleskih nogometaša!"

I za kraj, definitivno najbolji i vrh svih vrhova, dolazi citat iz Eurosportovog tekstualnog prijenosa utakmice: "90. minuta: McClaren pije još jedan gutljaj vode. Važno je biti dobro hidriran dok vas linčuju..."

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara