tottenham

Mourinho dobio otkaz u Tottenhamu dan nakon osnivanja Superlige

Foto: EPA-EFE

TOTTENHAM je smijenio Josea Mourinha nakon što je 17 mjeseci vodio prvu momčad.

Vijest je prvi objavio Telegraph, a ubrzo su je prenijeli svi ostali engleski mediji, uključujući BBC i Sky Sports, nakon čega ju je potvrdio i Tottenham službenim priopćenjem.

Momčad će do kraja sezone voditi pomoćni treneri Ryan Mason i Chris Powell.

Portugalac je danas pozvan na sastanak u klub na kojem mu je priopćeno da više nije trener prve momčadi. Mourinho ostavlja Spurse na sedmome mjestu s pet bodova manje od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka u kojoj Tottenhama, nakon osnivanja Superlige, gotovo sigurno neće biti.

Pobunio se protiv Superlige?

Na Twitteru se pojavila informacija da je Mourinho navodno odbio jutros izvesti momčad na trening nakon što je Tottenham objavio da se priključuje novom europskom natjecanju. Mourinho je bio jedan od najglasnijih protivnika osnivanja takvog zatvorenog natjecanja te se navodno zakačio s klupskim predsjednikom Danielom Levyjem oko te teme. No ta informacija još nije potvrđena.

Tottenham je trenera otpustio šest dana prije finala Carabao Cupa, a Daily Mail piše da će Levy pokušati dovesti Juliana Nagelsmanna, koji mu je najveća želja. Leipzig će za svojeg trenera tražiti oko 20 milijuna eura odštete, a Nijemca se povezivalo sa Spursima i nakon što je Mauricio Pochettino dobio otkaz 2019. godine.

Mourinhova posljednja utakmica bio je remi s Evertonom 2:2 u petak na Goodison Parku. Podsjetimo, Tottenham je europski put završio na Maksimiru kad je u uzvratnoj utakmici osmine finala senzacionalno izgubio od Dinama 3:0 i tako prosuo prednost 2:0 iz prve utakmice.

Pročitajte više