Mourinho: Drugu fazu smo praktički osigurali



VISOKOM pobjedom nad Lyonom na Santiago Bernabeuu nogometaši Real Madrida došli su do trećeg trijumfa u isto toliko odigranih kola skupine D Lige prvaka. Iako s devet bodova još uvijek nisu i matematički osigurali plasman u drugu fazu natjecanja, samo još čudo može "kraljevski klub" skrenuti s tog puta, čega je svjestan i trener Reala Jose Mourinho.

"Praktički smo se kvalificirali. Ali bolje je završiti prvi nego drugi. I dalje nam nedostaju još tri boda, ali vitalno je da završimo ispred Lyona i Ajaxa", rekao je Mourinho. Protiv Lyona su mrežu tresla trojica različitih strijelaca (Benzema, Khedira, Ramos) dok se jedan gol pripisuje i Lyonovom vrataru Llorisu. "Jako mi se svidjelo što sam vidio. Razina igre bila je savršena, sve je prošlo dobro."

Objasnio je portugalski strateg i zašto je sinoć Gonzala Higuaina podredio Francuzu Karimu Benzemi iako je argentinski napadač zabio čak tri hat-tricka u zadnje četiri utakmice. "Protiv Lyona morate biti tehnički potkovaniji i Benzema je igrao jer je bolji u skučenijim uvjetima. Cristiano, Benzema i Özil bili su naš najbolji izbor za takav tip susreta."

"U našoj je skupini sjajna francuska momčad, sjajna nizozemska momčad i hrvatski prvak. U ostalim su skupinama veliki klubovi imali više sreće. Morao sam pogledati na internet kako bih saznao iz kojih država dolaze neki njihovi suparnici. Naša skupina nije nimalo lagana, ali mi radimo sjajan posao", rekao je Mourinho.

Pročitajte više