Mourinho: Igrači mi odlaze jer se boje konkurencije unutar momčadi

KONTROVERZNI portugalski trener Mourinho u ekskulzivnom razgovoru za Sportinglife je progovorio u problemu koji se ustalio u redovima Chelseaja i zbog kojeg je prisiljen odstupati od svog načina rada. Mourinho, naime, negoduje što stalno mora prodavati igrače koji su nezadovoljni svojim statusom, točnije minutažom.

"Lani sam izgubio Tiaga, igrača kojeg sam strašno volio. Bojao se da neće dobiti priliku da igra. Sada gubim i Damiena Duffa, a također mi je jako drag. Situacija je s njim identična kao i s Tiagom. Imamo vrlo kvalitetnu i jaku momčad, no neki igrači to vide kao manu. Jednostavno žele igrati." - kazao je Mourinho.

"Ljudi danas na nogometaše gledaju kao na ljude kojima je stalo isključivo do novca. To je laž. Njima je mnogo važnije da igraju nogomet. Žele nastupati za momčad u kojoj im je minutaža zajamčena." - dodao je.

"Kada je Lassana Diarra primjerice za nas odigrao četiri ili pet utakmica te se pojavio na EP-u mladih reprezentacija, mnogi su ga željeli dovesti k sebi. Jedino što sam mogao je dati mu obećanje da će kod nas imati svoj status. Smanjili smo broj igrača, ali kvaliteta je ostala ista." - tvrdi trener Chelseja.

"Mladi igrači se ne trebaju bojati doći u Chelsea, siguran sam da će svi biti sretni. Želim igrače koji mogu igrati na raznim pozicijama, a takvih imamo šest. Ipak, u momčadi imam 20 igrača, ali mora biti više alternativa za istu poziciju." - dodao je.

Wayne Bridge će ostati na Stamford Bridgeu, a Asier del Horno se vraća u Španjolsku.

"Trebamo braniča na lijevoj strani. Del Horno želi otići i želimo mu pomoći. No, moramo čuvati poziciju kluba i s poslovne strane. Ako on ode morat ćemo nekoga dovesti." - tvrdi Portugalac.

"Ne tvrdim kako je Ashley Cole najbolji, jer na njegovoj poziciji, lijevog braniča u Europi postoji pet, šest odličnih igrača. Cole je Arsenalov igrač i nije u redu pričati o njemu. Prijelazni rok je otvoren i siguran sam da ćemo imati dva dobra lijeva beka." - zaključio je.

D.R.,S.H.

Pročitajte više