Mourinho je službeno gori od Van Gaala

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOVEDEN je kako bi Manchester United napravio veliki iskorak, a dobio je i jednako takav budžet. Ali devet kola prije kraja prvenstva, vodeći Chelsea bježi mu 15 bodova, a Manchester City na četvrtom mjestu, zadnjem koje vodi u Ligu prvaka, četiri. 

Nakon pobjede nad Watfordom u 25. kolu, Jose Mourinho računao je na to da će u sljedeće četiri utakmice iskoristiti svoj laki i težak raspored konkurenata te u čak tri domaće utakmice napraviti veliki korak prema Ligi prvaka.
 
Mjesec dana kasnije nije ni blizu Lige prvaka, nego je u te četiri utakmice osvojio samo šest bodova, a na vlastitom terenu nije dobio nijednu, nego je United nastavio ono što pod Mourinhom najbolje radi - skuplja remije. Istina, ima najmanje poraza u Premier League, ali i najviše remija i tu je razlog što je United tek peti. Kao i što je bio pod Van Gaalom.

Bod s Old Trafforda odnijeli su i Bournemouth i WBA, a Everton je sinoć samo 30 sekundi dijelilo od toga da kući odnese sva tri. No Ashley Williams u 93. minuti rukom je obranio gol, dobio crveni karton i Zlatan Ibrahimović koji se vratio nakon suspenzije, zabio je za 1:1.
Čak i s tim bodom Jose Mourinho koji je u Unitedu dočekan kao spasitelj nakon omraženog Van Gaala, nakon 29 kola službeno je, "matematički", gori od prethodnika kojeg nitko nije volio. I dok su nakon remija protiv WBA za vikend bili izjednačeni, usporedba Mourinhova učinka s Van Gaalovim, nakon Evertona i 29 prvenstvenih utakmica, govori nam to da je Portugalac uzeo 54, a Nizozemac poslije jednakog broja mečeva, 56 bodova. 
 
Međutim, relaksirani uvjeti rada u kojima "stvara" Mourinho, ne mogu se usporediti s histerijom kojom je bio okružen mrski Van Gaal. 

Pročitajte više