Mourinho nakon što ga je Liverpool razbio: Imali su sreće

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED može biti presretan što je u najvećem engleskom derbiju izgubio samo 1:3 kod Liverpoola u 17. kolu Premier League. 

Jer u udarcima na gol bilo je 22:5 za Redse, u kornerima 13:2, a u posjedu lopte također su dominirali. Lopta je kod njih bila 63 posto vremena.

Da na golu Red Devilsa nije bio sjajni De Gea, United bi doživio jedan od najtežih poraza u povijesti od velikog rivala. 

Također, United samo nevjerojatnom kiksu Liverpoolovog golmana Alissona može zahvaliti što je postigao i taj jedini gol. Jer igrom i prilikama ni to nije zaslužio.

Nakon utakmice Jose Mourinho priznao je da je Liverpool bolja momčad od njegovog Uniteda

"Liverpool je jaka momčad, a mi smo primili golove u teškim trenucima. Nismo mogli nositi se s pritiskom, a ako pričamo o sreći, onda govorimo o njihovom drugom i trećem golu."

Ovakav opis Shaqirijevih golova, kojima je postavljen konačan rezultat, razljutilo navijače oba kluba. 

Mourinhu je tako uspjelo nemoguće, da ujedini navijače Manchestera i Liverpoola. Jer prvi ne mogu slušati ovakva opravdanja užasne igre njihove momčadi, a drugima je ovo nevjerojatno podcjenjivanje apsolutne dominacije Redsa protiv Uniteda. 

Posebni su tu nije zaustavio sa živciranjem navijača Uniteda. Jer prije polovice prvenstva najavio je do kraja borbu za četvrto mjesto.

"Kako mislite da popravimo stvari? Da osvojimo trofej? Ne, ne... Možemo jedino na četvrto mjesto. Sada gledamo ka petom, a kasnije ćemo prema četvrtom."

United je inače tek na šestom mjestu, s 19 bodova manje od vodećeg Liverpoola, dok mu petoplasirani Arsenal bježi osam bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više