Premiership

Mourinho novi trener Tottenhama

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSE MOURINHO novi je trener Tottenhama, objavio je londonski klub dan nakon što je smijenjen Mauricio Pochettino.

"Sretni smo što možemo objaviti da je Mourinho trener našeg kluba i da smo s njim potpisali ugovor do lipnja 2023. godine. Doveli smo trenera koji je osvojio 25 trofeja u Portu, Interu, Chelseaju, Realu i Manchester Unitedu", objavljeno je na službenoj stranici Tottenhama.

"U Joseu smo dobili jednog od najuspješnijih menadžera. Pun je iskustva, može inspirirati momčad i sjajan je taktičar. U svakom klubu je osvajao trofeje i vjerujemo da će donijeti pozitivnu energiju u našu momčad", komentirao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

"Uzbuđen sam što sam preuzeo klub koji ima veliku povijest i strastvene navijače. Kvaliteta ekipe je velika i rad s tim igračima je ono što me privuklo", oglasio se Mourinho koji je bio bez posla od prosinca 2018. godine kada je dobio otkaz u Unitedu poslije sedam pobjeda u prvih 17 kola.

Mourinho na klupi londonskog kluba ipak neće debitirati odmah u subotu protiv West Hama, prvu utakmicu u ligi odradit će 30. studenog protiv Bournemoutha. Protiv West Hama će momčad voditi Ryan Mason, trener mlade ekipe. Još nije poznato tko će voditi Tottenham protiv Olympiakosa u Ligi prvaka sljedećeg tjedna.

Tottenham, nakon prošle sezone u kojoj je igrao finale Lige prvaka, ove sezone ima očajne rezultate i nakon 12 kola Premierlige je na tek 14. mjestu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više