Mourinho odbio tri kluba: "Želim uvjete kao Guardiola i Klopp"

Foto: Getty Images

JOSE MOURINHO odbio je već tri kluba nakon što je prije mjesec dana razriješen trenerske dužnosti u Manchester Unitedu. Ponude je, kako je istaknuo, odbacio jer "nisu zadovoljavale njegove kriterije".

"Pep i Klopp? Blago im se"

"Volio bih otići u klub u kojem bih imao identične uvjete kao Jürgen Klopp i Josep Guardiola. Već sam odbio tri kluba jer se nisu poistovjećivala s mojim vizijama", otkrio je Jose Mourinho u intervjuu za beIN Sport, sportsku televizijsku kuću u kojoj obnaša ulogu stručnog komentatora.

Prozvao je Manchester United. Pojadao se kako nije imao podršku kakvu danas u Manchester Cityju i Liverpoolu uživaju Josep Guardiola i Jürgen Klopp.

"Guardiola u prvoj sezoni nije bio prvak. U drugoj sezoni donosio je sjajne odluke, odluke koje je klupska uprava podržavala. Istog ljeta prodao je četiri beka i kupio četiri stopera. Koliko je bilo igrača u Liverpoolu prije negoli je došao Klopp? Ako ste menadžer i u stanju odabrati igrače koji će slijediti vašu ideju, to je jedna stvar. Druga je stvar ako to niste u stanju", naglasio je i poručio kako menadžerska titula više nije značajna kao nekoć.

"Prošlo je vrijeme kada je menadžer bio svemoćan. U pregovorima s potencijalnim zainteresiranim klubovima inzistirat ću na strukturi. Za uspjeh je potrebna struktura. Budžet je važan, ali ne kao struktura."

"Parkiranje autobusa? Glupost!"

Odbacio je tezu da je s bivšim klubovima poput Real Madrida i Chelseaja gajio defenzivni stil. Svim kritičarima ponudio je protuargument.

"Znate li kada je počela ta priča o parkiranju autobusa? Bilo je to kada sam bio prvak s Real Madridom i osvojenih 100 bodova i 106 postignutih pogodaka. Pričamo o rekordu španjolskog nogometa", naveo je.

Podsjetio je kako nogometni treneri, kao uostalom i svi sportski treneri, moraju biti vrsni psiholozi da bi u cjelinu uključili svakog pojedinca. 

"Nedavno, kada sam još bio u Manchester Unitedu, jedan me igrač ljubazno upitao i zamolio: 'Molim vas, kada me sljedeći put budete htjeli kritizirati, možete li to napraviti razgovorom u četiri oka?' Pitao sam ga zašto. Odgovorio mi je: 'Zbog mojeg ugleda, ne osjećam se ugodno kada me javno kritizirate.' Danas morate biti vrlo vješti u psihološkom smislu i čitanju misli vaših igrača", na primjeru je pojasnio Jose Mourinho.

Pročitajte više