Mourinho: S Chelseajem sam ostvario povijesni uspjeh

JOSE MOURINHO i dalje inzistira na tom da nema nikakvu želju napuštati Stamford Bridge jer je, kako kaže, s Chelseajem postigao povijesni uspjeh. Ali, čak i ako na ljeto ode iz Chelsea, ostat će u Premier ligi na klupi nekog drugog kluba.

"Imam ugovor s Chelseajem do 2010. i želim ga ispuniti. Uspjeh koji sam postigao s ovom momčadi najbolje se može opisati kao povijesni. Ova je sezona čak bila najbolja u moje tri godine u Chelseaju, jer sam morao svladati nekoliko vrlo velikih problema. Nevjerojatno je što smo sve postigli kad se uzme u obzir koliko su nas mučile ozljede", rekao je Mourinho za španjolsku Marcu.

Chelsea je ove sezone već osvojio jedan trofej, u finalu Liga kupa porazili su Arsenal, a još su utrci za osvajanje FA kupa, naslova prvaka Premier lige i Lige prvaka.

"Ako se u budućnosti još koji put nađem u sličnoj situaciji smatrat ću se vrlo sretnim. Nije nikako moguće raditi s boljom skupinom igrača i imati ovako dobre odnose s navijačima. Volim ovaj klub i zbog toga želim ostati na klupi Chelsea. Ali ako budem iz nekog razloga morao otići, pa i to je nogomet. Takve se stvari događaju. Ako i napustim Chelsea, sigurno je da ću se nastaviti baviti trenerskim poslom u nekom drugom jakom klubu. Sviđa mi se engleski nogomet i želio bih ostati u Premier ligi", kaže Mourinho.

Portugalac ipak nije želio komentirati svoj odnos s Romanom Abramovičem, a porekao je i govorkanja o odlasku u Real Madrid.

"Moj je posao s igračima, mi smo ti koji dobivaju i gube utakmice. Ne želim razgovarati o svom odnosu s Abramovičem. A što se tiče glasina o mom prijelazu u Real, ako je moje ime i bilo spominjano u tom kontekstu, ja slične glasine nisam ničim potakao. Ne želim da me se povezuje s Realom niti bilo kojim drugim klubom. Ja želim ostati u Chelseaju. Sve što sam o tome rekao, a pri čemu i ostajem, jest da bi bila čast voditi Real, ali to govorim samo iz poštovanja prema njihovoj povijesti", zaključuje Mourinho.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više