MOURINHO SRUŠIO CONTEA United preokretom svladao Chelsea, Lingard junak derbija

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER UNITEDU pripao je derbi 28. kola Premier lige protiv Chelsea 2:1. Time je londonska momčad produžila negativni niz na Old Traffordu, gdje je posljednji put slavila 2013. godine, a Crveni vragovi se vratili na drugo mjesto ispred Liverpoola.

Nije najbolje krenulo po ekipu Josea Mourinha. Alvaro Morata je u prvom poluvremenu pogodio gredu, a u 32. minuti Eden Hazard majstorski pronašao Williana, koji je pobjegao obrani Uniteda i s desne strane matirao Davida De Geu na prvoj vratnici za veliko vodstvo.

Ipak, već u 39. Romelu Lukaku je izjednačio nakon asistencije Anthonyja Martiala, a u 74. belgijski napadač prekrasno je ubacio s lijeve strane u srce šesnaesterca, gdje je Jesse Lingard ostao sam i glavom poslao loptu uz desnu vratnicu za preokret i konačnu pobjedu.

Do kraja je momčad Antonija Contea pokušala na sve ili ništa kako bi stigla do izjednačenja, ali nije uspjela priprijetiti domaćinu, koji je ostvario četvrtu domaću pobjedu u Premier ligi u posljednjih šest utakmica, uz dva remija. 

Chelsea je doživio treći poraz u zadnje tri prvenstvene utakmice, te je trenutačno peti na ljestvici s dva boda manje od Tottenhama, četiri od Liverpoola te šest od Uniteda. 

U prvoj utakmici dana Tottenham je slavio kod Crystal Palacea s 1:0, a junak pobjede ponovno je bio nevjerojatni Harry Kane, koji je 88. minuti nakon kornera Eriksena zabio glavom na drugoj vratnici za zlatnu pobjedu. 

 

Pročitajte više