Premiership

Mourinho u svom stilu nahvalio Balea nakon pobjedničkog pogotka Brightonu

Foto: EPA

TOTTENHAM je domaćom pobjedom protiv Brightona u sedmom kolu Premiershipa rezultatom 2:1 stigao na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

Londonski klub je prije spomenutog susreta bio deveta momčad Premiershipa, a pobjedu je momčadi Josea Mourinha osigurao Gareth Bale pogotkom u 73. minuti.

Baleov gol je odličan osjećaj za momčad i navijače

"Trebao nam je gol i govorim vam već tjednima da je Bale sve bolji. Znam da još uvijek nema 90 minuta premierligaškog nogometa u svojim nogama, ali dobra je stvar što je on jako inteligentan i iskusan. On je Tottenham, on razumije", kazao je Mourinho koji je nastavio hvaliti Balea.

"Koristimo utakmice Europa lige kako bismo mu popravili kondiciju. Postigao je gol i momčad se sjajno osjećala zbog toga. Također, odlično su se osjećali i navijači jer Tottenhamovi navijači vole Garetha."

Bale je u Tottenham stigao 19. rujna na jednogodišnju posudbu iz madridskog Reala, a do sada je upisao četiri nastupa, po dva u Premiershipu i u Europa ligi. Uz jučer postignuti pogodak ima i jednu asistenciju u Europi.

Tottenhamu slijedi europsko gostovanje u Bugarskoj

Protiv Brightona Tottenham je u vodstvo doveo Harry Kane pogotkom iz kaznenog udarca u 13. minuti, a rezultat je poravnao Tariq Lamptey u 56. minuti.

"Nije bilo iznenađenja jer smo znali da je Brighton odlična momčad s jako dobrim trenerom. Napravili su nam puno poteškoća, ali jako smo dobro reagirali nakon što su zabili za izjednačenje", podvukao je Mourinho čijoj momčadi slijedi gostovanje u Europa ligi kod Ludogoretsa iz Razgrada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više