premiership

"Mourinhov Tottenham je daleko od onog koji je vodio Pochettino"

Foto: EPA

JAMIE CARRAGHER, legenda Liverpoola i stručni komentator Sky Sports televizije, izjavio je da je Jose Mourinho unazadio Tottenham te da će londonskom klubu biti potrebno nekoliko pojačanja kako bi se vratio tamo gdje ga je ostavio Mauricio Pochettino.

Mourinho je ranije ove sezone zamijenio Argentinca na klupi Spursa koji su se mučili s formom na početku sezone. No prije Pochettinovog odlaska igrali su finale Lige prvaka i u ranijim sezonama uvijek su bili blizu osvajanja naslova prvaka Engleske.

Carragher sada vjeruje da su dalje od titule pod Mourinhom nego što su bili pod njegovim prethodnikom.

"Pochettino je bio jedan ili dva igrača udaljen od osvajanje lige. Jose Mourinho sada treba, zbog načina na koji on želi igrati, a na koji igrači nisu naviknuti, četiri ili pet pojačanja kako bi vratio Tottenham tamo gdje ga je Pochettino ostavio", kazao je Carragher.

Garry Neville, legenda Manchester Uniteda i stručni komentator Sky Sports televizije, smatra da su navijači Spursa izgubili strpljenje i više im se ne dopada Mourinhov stil nogometa.

"Nekoć smo takve partije nazivali Mourinhovim majstorijama. Mislim da se igra sada promijenila, posebice otkad je Pep Guardiola došao u Premier ligu, pa onda zbog toga što je Jürgen Klopp uradio. To su progresivni stilovi nogometa. Nisam siguran koliko navijači prihvaćaju pragmatičan pristup nogometu kakav je Mourinhov", kazao je Neville.

Tottenham je izgubio 1:0 od Liverpoola u subotu navečer i sada zauzima osmu poziciju u Premiershipu, devet bodova iza Chelseaja koji je četvrti na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više