Mpenza kao zamjena za Dadu Pršu?

OTKAD je bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo najavio da nakon ove sezone napušta Glasgow, trener Rangersa Walter Smith bacio se u potragu za napadačem koji bi mogao dostojno zamijeniti Pršu na Ibroxu.

Jedan od najozbiljnijih kandidata, prema pisanju engleskih i škotskih medija, je belgijski reprezentativac Emile Mpenza, kojeg su Smithovi skauti promatrali u ponedjeljak.

Mpenza je postao hit među engleskim nogometnim stručnjacima otkad se ove godine pridružio Manchester Cityju, a navodno je ostavio dobar utisak i na skaute Rangersa u utakmici protiv Fulhama.

Mpenzin agent tvrdi kako je stupio u kontakt s upravom Rangersa, te kako bi Mpenza vrlo rado prešao u jednu od vodećih škotskih momčadi, ali Manchester City ipak ima pravo prvokupa, tako da će se na razvoj situacije morati još malo pričekati.

"Primio sam telefonski poziv od agenta koji radi za Rangerse i tad smo prvi put čuli da se momčad iz Glasgowa zanima za Mpenzu. Rangersi su velik klub i naravno da bi Emile volio zaigrati za njih, ali svima mora biti jasno da Manchester City ima pravo dati prvu ponudu. Emile je imao nekih problema prije nego što je došao u Englesku i smatra kako nešto duguje Manchester Cityju jer su mu ukazali povjerenje i pomogli mu kad mu je bilo najteže", rekao je njegov predstavnik Richid Tajmout. 

28-godišnji Mpenza je jednom već mogao postati igrač Rangersa, kad je Dick Advocaat 2000. za njega ponudio Schalkeu 9,5 milijuna eura, ali su Nijemci tu ponudu odbili.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više