Mr. Been: Ponosan sam jer smo uspjeli otežati posao euro Dinamu!

LOKALNI mediji iz Nijmegena poraz NEC-a su okarakterizirali kao nepotreban i tragičan. No, trener Mario Been u cijeloj je priči našao razloga za čestitke svojim igračima.

> Been ne zna tko je Mandžukić, napadač koji je srušio Ajax u Amsterdamu

"Šteta što smo pobjedu ispustili iz ruku u posljednjih desetak minuta. To je samo odraz našeg neiskustva, jer morate znati da većina mojih igrača nije navikla igrati stresne europske utakmice. No, unatoč svemu, ponosan sam na njih. Uspjeli smo domaćinu otežati posao, a moji su nogometaši pokazali veliku hrabrost i karakter."

O Dinamu je govorio u superlativu nazvavši hrvatskog prvaka "momčadi s bogatim međunarodnim iskustvom".

"Znali smo da nas već u prvoj utakmici skupinu na gostovanju očekuje kvalitetna ekipa poput Dinama. Radi se o odličnoj momčadi koja posjeduje veliko međunarodno iskustvo. Rani gol potpuno nas je izbacio iz ritma, ali bilo je perioda u utakmica kada smo sasvim dominirala i to je ono što me raduje."

Been je prokomentirao situaciju iz koje se Mario Mandžukić upisao u listu strijelaca.

"Znali smo da su domaćini vrlo jaki u prekidima, a tako smo upravo i dobili dva gola. Ne znam je li se radilo o grešci golmana Gabora Baboša. Ne usuđujem se prosuđivati. Možda je krivo procijenio, možda ne. To uopće nije bitno, jer smo u globalu svi odigrali odličnu utakmicu."

"1:1 je bio odličan rezultat"

Nizozemski je stručnjak priznao kako je 1:1 bio rezultat koji bi zadovoljio njegove apetite.

"Nakon prvog gola, uspjeli smo se oporaviti i bili smo zadovoljni s tih 1:1. Odjednom smo se naši u situaciji uzeti sva tri boda, no nažalost Dinamo je u završnici došao do pobjede", rekao je Been i zaključio:

"Opet ponavljam, vidi se da nam nedostaje iskustva. Umjesto da se branimo napadanjem mi smo se nesvjesno povlačili. To uvijek donese nevolje. Pogodak Balabana bio je jednostavno nevjerojatan, a kada smo ponovno mislili da ćemo ubrati bod Vrdoljak je zabio i sve je bilo gotovo. Takve greške kažnjavaju se na ovom nivou natjecanja."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više