Mršić napušta Split CO, odlazi u Ülker

NEDUGO prije isteka roka za prijavu igrača za Euroligu Veljko Mršić je postigao dogovor s čelnicima Ülkera, te se pozdravio s dosadašnjim suigračima u Gripama.

Mršić će tako napustiti Split CO samo mjesec dana nakon dolaska u klub, a sa suigračima se pozdravio u utorak na jutarnjem treningu. Vijest o Mršićevom odlasku u turski Ülker potvrdili su predsjednik kluba Dino Rađa i direktor Petar Škovrlj.

Nakon nekoliko sezona odigranih u Španjolskoj Mršić se nakratko vratio u Hrvatsku, ali je financijska ponuda Turaka bila presudan faktor za ponovni odlazak hrvatskog reprezentativca u inozemstvo.

"Veljko je u ponedjeljak kasno navečer dobio kvalitetnu ponudu od Ülkera, ima priliku igrati i u Euroligi, pa smo mu dali zeleno svjetlo. I uprava i trener Jure Zdovc." - izjavio je za Jutarnji list predsjednik Splita Dino Rađa.

"Uzimajući u obzir financijsku situaciju u klubu, obje stranje, i uprava i ja, zaključili smo da je moj odlazak najbolje moguće rješenje. Meni je žao što sam prisiljen napustiti Split, bilo mi je veliko zadovoljstvo trenirati i igrati s mladim i talentiranim suigračima, no presudile su financije. Nažalost, to je hrvatska realnost." - komentirao je Veljko Mršić.

Pročitajte više