LIGE PETICE

Mundo Deportivo: Xavi je sve dogovorio s Barcelonom

Foto: EPA-EFE

PREMA tvrdnjama Francesca Aguilara, novinara Munda Deportiva, lista koji detaljno prati zbivanja u Barceloni, legendarni Xavi bit će trener Barcelone od sljedeće sezone.

Xavi kojeg se povezivalo s klupom Barcelone u siječnju je sve dogovorio i zarađivat će šest milijuna eura godišnje, piše Aguilar pozivajući se na katarske izvore.

Nedavno je Xavi otvoreno priznao kako želi voditi Barcelonu jednog dana.

"Moj najveći san je da treniram Barcelonu. Ponudili su mi trenersku poziciju u siječnju, ali sam odbio uz obrazloženje da tada nije bio pravi trenutak za to te da uvjeti nisu dobri. Nadam se da ću u budućnosti ponovno dobiti ponudu Barce", rekao je Xavi pa nastavio:

"Želim preuzeti klupu Barce u trenutku kada bih mogao krenuti od nule. Već sam ponovio mnogo puta. Ja želim klupu, ali i da mogu odlučivati o sportskim pitanjima. Po mom mišljenju, preuzimanje Barcelone nakon predsjedničkih izbora je savršen scenarij i ne isključujem tu mogućnost. Članovi mog stručnog tima također se uvelike pripremaju za taj posao", zaključio je Xavi.

Ako se taj scenarij doista ostvari, na klupi će zamijeniti Quiquea Setiena koji vodi Barcelonu od zime. Rezultati nisu sjajni, La Liga je sve dalje, a najviše zabrinjava stanje svlačionice koja ga ne poštuje. Setien je priznao kako su svađe s igračima čest slučaj otkako je on u klubu.

Fenomenalna karijera

Vrijedi podsjetiti i na igračku karijeru velikog Xavija. U Barceloni je ukupno proveo 24 godine, od čega 17 u prvoj momčadi.

Za katalonskog diva nastupio je čak 767 puta i postigao 85 golova. S klubom je osvojio 25 trofeja, između ostalog osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka.

Od Barce se oprostio nakon osvajanja Lige prvaka 2015. protiv Juventusa u Berlinu.

Pročitajte više