BARCELONA - INTER 2:1

Mundo: Messi je svijetu poručio da je opet najbolji

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA je sinoć s dva gola Luisa Suareza okrenula protiv Intera i pobijedila 2:1 u 2. kolu Lige prvaka.

Barca većim dijelom utakmice nije izgledala dobro. Inter je poveo u 2. minuti i rutinski držao prednost koju je mogao povećati sredinom prvog poluvremena, ali je Ter Stegen fantastično obranio udarac Lautara Martineza.

Ulaskom Artura Vidala u 52. minuti Barcelona se probudila i onda izjednačila golom Luisa Suareza u 58. minuti, da bi do preokreta došla šest minuta prije kraja kad je Urugvajac zabio drugi gol. No njega ne bi bilo da nije bilo nevjerojatnog Messija kojemu je ovo bila tek druga utakmica u sezoni koju je započeo od prve minute.

Messi je primio loptu s desne strane i onda u svojem stilu prošao Asamoaha i savršeno proigrao Suareza koji je ušao u šesnaesterac i bez previše problem zabio za konačnih 2:1. Messi je sinoć ponovno pokazao koliko je bitan za Barcelonu i da kad ne igra on, ne igra ni Barca.

Argentinac je odigrao praktički savršenu utakmicu. Imao je 85 posto točnih dodavanja od čega šest ključnih. Dobio je 13 od 17 duela, a uspješno je završio čak 10 od 11 driblinga te ga je SofaScore ocijenio s vrlo visokih 9,1. Njegovom igrom oduševljeni su i španjolski mediji, osobito Mundo Deportivo.

"Kad su saznali da je Messi u početnoj postavi, Barcini navijači bili su oduševljeni. Iako je momčad opet primila rani gol, navijači nisu odustajali i bodrili su momčad čekajući da se Messi ukaže. On je to opet napravio kad je bilo najvažnije. Prepoznatljivim driblingom riješio se čuvara i onda našao Suareza. Messi je sinoć opet bio Messi, najbolji na svijetu. Barcelona je djelovala izgubljeno, ali se na kraju izvukla, a više od pobjede, njezine navijače veselit će činjenica da se Messi vratio", piše Mundo.

Pročitajte više