Na Maksimir ne može 38 suspendiranih "navijača" reprezentacije

KVALIFIKACIJSKA utakmica Hrvatske i Makedonije, koja će se u subotu odigrati na Maksimiru, nije jedna od onih viskog rizika, ali policija zbog UEFA-inih kontrola te ponajprije zbog zajedničke kandidature s Mađarskom za EURO 2012., ništa neće prepustiti slučaju, poručeno je u petak iz PU zagrebačke. 

Utakmicu će tako osiguravati više od tisuću policajaca, zaštitara i redara. U prodaju je, kako doznajemo, zbog sigurnosti pušteno 28 tisuća ulaznica, a prema jutrošnjim podacima iz HNS-a, preostalo je još svega osam tisuća ulaznica. 

Policija na Maksimiru očekuje i tri tisuće gostujućih navijača te, prema navedenom, ukupno nešto manje od 30 tisuća gledatelja na koje ća paziti 600 policajaca, 440 zaštitara, 50 redara i 20 vatrogasaca. 

Subotnju utakmicu, također je istaknuto, neće vidjeti 38 hrvatskih navijača koji imaju sudsku zabranu dolaska na utakmice reprezentacije, te se dva sata prije početka utakmice moraju javiti policiji. Stadion se za gledatelje otvara u 18 sati, a za gostujuće je navijače osiguran  parking iza južne tribine stadiona.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više