Esport

Na novom Realovom stadionu igrat će i gameri

Screenshot: YouTube/Real Madrid

REAL Madrid predstavio je projekciju legendarnog Santiago Bernabeua nakon rekonstrukcije vrijedne oko 525 milijuna eura. Uz brojne druge novitete, Realov stadion dobit će i esport arenu koja je jasno prikazana u službenom videu. Kraljevski klub još nema esport tim niti je investirao u esport, ali izgledno je da će se to uskoro dogoditi. 

>Real će "svemirski" Santiago Bernabeu ušminkati za 525 milijuna eura

>Švicarski navijači prekinuli utakmicu zbog esporta, bacali kontrolere na teren

Santiago Bernabeu dobit će potpuno novi vanjski izgled i pomični krov, a unutar tribina bit će i kružni videozid vidljiv svim gledateljima. Radovi na rekonstrukciji počet će tijekom iduće godine i trebali bi trajati oko tri i pol godine. Dio prezentacijskog videa posvećen je i esport areni u kojoj se natječu dva tima, a na velikom ekranu prijenos je streama FIFA-e. Radi se o argentinskim League of Legends timovima Furious Gaming Red i Isurus Gaming. 

Teško je očekivati da će klub poput Real Madrida tražiti esport tim u Južnoj Americi koja još kaska za Europom, SAD-om i Kinom, a pogotovo za Južnom Korejom. Međutim, poveznica s League of Legendsom nije nužno slučajna. Nagađa se da Kraljevski klub planira kupiti mjesto u europskom League of Legends Championship Seriesu koji od iduće sezone prelazi na model franšiza, po uzoru na onaj američki. Već se naveliko nagađalo o ulasku Reala u esport, ali radilo se o lažnim informacijama.

Jasno je kao dan da će Real Madrid biti zastupljen u esportu, pitanje je samo kada i na koji način će to učiniti. Ulazak najvećeg nogometnog kluba na svijetu i jednog od najprepoznatljivijih sportskih brendova uopće privući će pozornost i ono malo preostalih sponzora koji se bezuspješno pokušavaju oduprijeti globalnim trendovima te dodatno popularizirati esport. Mentalitet i vrijednosti Reala nose i veliku odgovornost, borbu za titule. A gdje bolje započeti dominaciju u esportu nego u elitnom europskom natjecanju u najpopularnijem esportu na svijetu? Real suvereno vlada Ligom prvaka, a uskoro bi mogao i europskim LCS-om.

Pročitajte više