Na pomolu epilog prepucavanja Červar-Kostelić?

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar burno je reagirao na vijest kako je za Antu Kostelića navodno izjavio da je "dreser, a ne trener". Sve nesuglasice dva najtrofejnija hrvatska trenera sada bi trebala biti izglađene, ostala je jedino Červarova najava tužbe protiv Večernjeg lista, koji je prvi prenio Červarovu izjavu o Anti Kosteliću.

Ruku na srce, još uvijek nije posve jasno što je o Anti Kosteliću točno rekao Lino Červar, u reakciji na Gipsovu ocjenu kako je Červarova knjiga "cirkusantska".

Večernji list u tekstu o izvanrednoj press konferenciji koju je Červar sazvao kako bi se obračunao s "medijskom hajkom" prenosi sljedeću izbornikovu izjavu: "Riječi da je Kostelić dreser, a ne trener, ja nisam u Poreču izrekao novinaru Večernjeg lista Damiru Mrvecu. Moje riječi, "neki su rekli da je Kostelić dreser", izgovorene su u prolazu predvorjem hotela, a ne u razgovoru s novinarom Mrvecom, no on ih je samoinicijativno uporabio izvan konteksta i stavio meni u usta."

Jutarnji list u izdanju od srijede donosi malo drugačije Červarovo objašnjenje vlastitih riječi, prema kojem je rečenicu o "dreseru, a ne treneru" izgovorio čovjek koji je sjedio u blizini njegovog stola. Sportske novosti pak donose treću verziju, prema kojoj Červar dotične riječi uopće nije izgovorio.

"Ja to nisam nikad rekao, to nije moja razina. Ako je i izišlo iz nečijih ustiju, iz mojih sigurno nije jer ja dobro znam koliki je Gipsov rezultat i to poštujem maksimalno." - izjava je Line Červara s press konferencije, prenose Sportske novosti.

Červar je najavio i tužbu protiv Večernjeg lista, kojom će tražiti veliku odštetu a sav novac uplatiti "na račun provincije". Zasmetao ga je, naime, komentar Roberta Šole, urednika sportske rubrike "Večernjeg", koji je napisao kako je Červar tom izjavom "dokazao da je mali čovjek iz Umaga, što je uvijek i tvrdio".

Izbornik rukometne reprezentacije kazao je kako ga je telefonom nazvao Ante Kostelić i ispričao mu se za izjavu o "cirkusantskoj knjigi".

"Možda je to trebao učiniti ranije, no nikad nije kasno. Ustvrdio sam da to nije primjereno, da se radi o uvredi. Držim da je sve to hajka na mene, na reprezentaciju, na rukomet uopće i na provinciju."- zaključio je ogorčeni Červar.

Prozvani urednik sportske rubrike Večernjeg lista, Robert Šola, i dalje tvrdi da je Červar prozvao Antu Kostelića dreserom.

"Možda je mislio da novinar to neće čuti ili prenijeti, ali njegova je uvreda na Gipsov račun ipak ugledala svjetlo dana. Gospodin Červar se tijekom ponedjeljka nije javio u sportsku rubriku Večernjeg lista da opovrgne svoju uvredu na Gipsov račun i zato je logično bilo da pomislim kako on stoji iza svojih riječi. Moja je novinarska i moralna dužnost bila odgovoriti mu, jer nitko na svijetu nema pravo omalovažavati rad i djelo Ante Kostelića." - tvrdi Šola.

Pročitajte više