Na popisu Džeko i Pjanić: U borbi za prestižnu nagradu Serie A nema Hrvata

Foto: Getty Images

UDRUŽENJE talijanskih nogometaša objavilo je niz nominacija za godišnje nagrade svojevrsne talijanske verzije nogometnog Oscara.

Na tradicionalnoj svečanoj ceremoniji, zakazanoj za 3. prosinca u Milanu, proglasit će se najbolji trener i momčad godine. Također, nagrade će se dodijeliti i za najboljeg suca, najbolju nogometašicu i najljepši pogodak, za koji je moguće glasati putem interneta.

Traži se 11 najboljih, Hrvati bez kandidatura

U trenerskom izboru kandidati su Simone Inzaghi, Massimiliano Allegri, Eusebio Di Francesco i Maurizio Sarri.

Ipak, najviše pozornosti privlači izbor najbolje prošlosezonske momčadi Serie A. U izboru nema nijednog Hrvata, ali zato su za cijenjenu godišnju nagradu s ovdašnjih prostora kandidirani Bosanci Miralem Pjanić (Juventus) i Edin Džeko (Roma), Slovenac Samir Handanović (Inter) i Srbin Sergej Milinković-Savić (Lazio).

U vratarskoj konkurenciji su Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Samir Handanović i Alisson Becker.

Dok Joao Cancelo, Aleksandar Kolarov i Alex Sandro pretendiraju za najbolje bekove, Milan Škriniar i Kostas Manolas, Stefan De Vrij i Kalidou Koulibaly te Giorgio Chiellini kandidiraju za stopere godine.

Nominirani veznjaci su Jorginho, Allan Marques Loureiro, Marek Hamšik, Sergej Milinković-Savić, Radja Nainggolan i Miralem Pjanić.

Paulo Dybala, Edin Džeko, Mauro Icardi, Ciro Immobile, Douglas Costa i Dries Mertens u izboru su najboljih napadača.

Prošle godine kao najbolji trener izabran je Maurizio Sarri. U timu godine, posloženom u formaciju 4-3-3, bili su vratar Gianluigi Buffon, braniči Dani Alves i Kalidou Koulibaly te Leonardo Bonucci i Alex Sandro, veznjaci Radja Nainggolan, Marek Hamšik i Miralem Pjanić te napadači Paulo Dybala, Gonzalo Higuain i Dries Mertens.

Pročitajte više