Nacional u Splitu potvrdio naslov malonogometnog prvaka

U ODLIČNOJ atmosferi pred više od 1.000 gledatelja u maloj dvorani na Gripama malonogometaši Nacionala pobjedom 5:2 protiv domaćeg Brodosplit Inženjeringa okitili su se naslovom prvaka.

Nakon pobjede u prvom dvoboju Nacional je odlično ušao u drugu finalnu utakmicu i već nakon 12 minuta imao 2:0 zahvaljujući pogocima Nenea i Grdovića. Ivica Osibov na startu drugog poluvremena smanjuje, a dvije minute prije kraja Dean Banić osigurava produžetke domaćinima.

Ipak, oslabljeni neigranjem dvojice ponajboljih igrača, kartoniranih Tomičića i Bajruševića, Splićani su u dodatnom vremenu primili tri gola (dva Tihomir Novak i jedan Kujtim Morina), što je označilo veliku feštu Nacionala, koji će predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Jedan od naših najboljih malonogometaša svih vremena, Robert Grdović, osvojio je svoj prvi naslov prvaka u karijeri: "Sretan sam što je nakon podosta izgubljenih prvenstava konačno stigla moja prva titula. U produžecima nas Splićani nisu mogli pratiti i zasluženo smo postali prvaci", rekao je Grdović s kojim se složio i trener Brodosplita Alen Delpont:

"U produžecima smo sasvim izdušili i ostaje žal jer smo bili jako blizu pobjedi. Dobro smo se držali i čestitam svim svojim igračima."

Pročitajte više