LIGA PRVAKA

Nagelsmann: Da smo htjeli, mogli smo zabiti još golova

Foto: EPA

RB LEIPZIG slavio je 3:0 protiv Tottenhama u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka te s ukupnih 4:0 prošao u svoje prvo četvrtfinale u povijesti. Utakmicu je na konferenciji za medije komentirao Julian Nagelsmann, trener RB Leipziga.

"Dali smo sve od sebe i s 4:0 prošli dalje nakon dvije utakmice. Danas smo opet pokazali hrabrost koja je ključna za ono što mi radimo i što želimo postići", rekao je trener Leipziga pa dodao:

"Bili smo jako opasni u svim akcijama i kompaktni u obrani. Možemo postići jako puno toga ako ćemo se kao kolektiv gurati do krajnjih granica. Svaka čast mojim momcima! Navijači su nam također pomogli. Ovo je ogroman uspjeh za klub poput našeg", dodao je Nijemac.

Samopouzdanje je ključ

Fantastičan je to uspjeh za klub koji je prije šest godina bio u trećoj njemačkoj ligi. Iz iste te godine, 2014., datira i zadnja pobjeda Josea Mourinha u nokaut fazi Lige prvaka.

"Jako je teško doseći savršenstvo u nogometu. Uvijek se događaju pogreške, to je normalno. Sjajno smo kontrolirali obje utakmice, posebno onu u Londonu. Danas smo izgubili nekoliko lopti u prvih pet minuta, ali nakon toga smo stvorili brojne prilike. Da smo htjeli i da smo više forsirali, mogli smo zabiti još golova", rekao je Nagelsmann pa komentirao svoj sastav: 

"Uvijek je lijepo imati mladu momčad punu samopouzdanja. U ovoj fazi Lige prvaka je sve teško, uvijek igraju najbolje ekipe, samopouzdanje može biti ključno za rezultat. Također, ono raste svakim dobrim rezultatom", zaključio je Nagelsmann. 

 

Pročitajte više