Najava utakmice: Nizozemska - Latvija

DANAS u 20.45 sati na stadionu u Bragi sastaju se Nizozemska i Latvija. Obje momčadi su u prilici da se plasiraju u četvrtfinale, ali treba im se poklopiti i rezultat iz druge utakmice.

Nizozemski izbornik Dick Advocaat ima ugovor sa savezom do 2006., ali moglo bi se dogoditi da ranije napusti kormilo reprezentacije. Sve ovisi o tome da li će se Nizozemci plasirati u četvrtfinale.

"Sada ovisimo o tome što će Češka napraviti i to nam se nikako ne sviđa. Svejedno, protiv Latvijaca moramo biti maksimalno koncentrirani. Očekuje nas teška utakmica protiv protivnika koji se vrlo dobro suprostavio Česima i Nijemcima", kaže nizozenmski veznjak Edgar Davids.

Izbornik Advocaat, koji se još uvijek mora braniti od kritika upućenih na njegov račun, naglašava kako izmjene koje načinio na utakmici protiv Češke nisu krive za poraz. Ne želi priznati kako je nizozemska igra pala kada je zamijenio Arjena Robbena i uveo Paula Bosvelta.

"Do preokreta nije došlo zbog izmjena, već zbog individulanih grešaka", ističe Advocaat. Protiv Latvije će krenuti gotovo s istim sastavom kao i prošlu utalmicu. Ne može računati na isključenog braniča Johnnya Heitingu pa će njegovo mjesto u momčadi zauzeti Michael Reiziger.

Latvijci se, pak, nadaju da bi svoje prvo sudjelovanje na europskim prvenstvima mogli okruniti pobjedom.

"Ako smo ispunili prvi san, plasman na EP, ne vidim zašto ne bismo mogli još jedan", kazao je najbolji igrač Latvije napadač Maris Verpakovskis.

"Protiv Čeha smo izgubili, a s Nijemcima smo igrali neriješeno. Nedostaje nam pobjeda", izjavio je latvijski izbornik Aleksandrs Starkovs, koji u današnjoj utakmici može računati na sve svoje igrače.

Današnju utakmicu suditi će Englez Michael Riley.

Nizozemska
 

Latvija

V.P.

Pročitajte više