BORILAČKI SPORTOVI

Najdraži Cro Copov Japanac besplatno će judu podučavati ljude s invaliditetom

Screenshot: Instagram

SATOSHI ISHII olimpijski je pobjednik u judu, i to najmlađi i najlakši u povijesti teške kategorije.

Ovaj japanski borac nedavno je i službeno postao Hrvat, a ubrzo se na društvenim mrežama pohvalio hrvatskom putovnicom, kao i podatkom da će u uglednom PFL-u nastupati pod trobojnicom i šahovnicom.

Ishiijev najveći idol je Mirko Filipović Cro Cop s kojim već godinama trenira u Zagrebu, a sada je odlučio i ostati u Zagrebu, gdje i živi.

Također, ovaj ponizni Japanac veliki je humanitarac. Velik broj zarađenih honorara u posljednje vrijeme donirao je u humanitarne svrhe. Točnije, dječjem domu u Nazorovoj ulici.

No član Cro Copovog tima tu nije stao. U srijedu je judo klub osoba s invaliditetom “Fuji” na svom službenom Facebook profilu objavio da se Ishii sam javio u želji da besplatno podučava judu njihove članove.

Prvi trening Ishii bi trebao odraditi 28. travnja u Velikoj Gorici.

Objavu judo kluba osoba s invaliditetom Fuji prenosimo u cijelosti.

"‘Volio bih učiti ljude s invaliditetom judo i želio bih za Hrvatsku učiniti nešto lijepo.’

Riječi su to olimpijskog prvaka Satoshi Ishiija koji nam se javio sa željom da pomogne Fuji judašima u njihovim nastojanjima da budu što bolji. Mi smo, naravno, s velikim oduševljenjem i još većom zahvalnošću prihvatili njegovu ponudu.

Ovom prilikom najavljujemo gostujućeg Fuji trenera, 28.04., u Velikoj Gorici. Ishii će našim judašima s cerebralnom paralizom podijeliti svoje veliko judo znanje i još veće iskustvo!

Malo je reći da smo ostali bez teksta njegovom nesebičnom inicijativom te vjerujemo da će Fuji judašima ovo iskustvo biti jedna velika motivacija, ne samo u judaškom smislu već i u životnom. Ishii, domo arigato!”

Pročitajte više