Najstariji igrač Bundeslige ide u mirovinu

Foto: EPA

MAKOTO HASEBE, s 40 godina trenutno najstariji igrač u Bundesligi, na kraju sezone završit će karijeru. Japanski branič ove sezone upisao je svega 13 nastupa za Eintracht Frankfurt, šestoplasirani klub njemačkog prvenstva, te je jasno da nije u prvome planu trenera Dine Toppmöllera.

Hasebe je na konferenciji za medije potvrdio da odlazi u igračku mirovinu, nakon koje će odmah započeti trenersku, i to u klubu iz Frankfurta. "Mojem tijelu je sve teže. Doživio sam puno lijepih trenutaka, a sada želim napraviti sljedeći korak", poručio je Hasebe, koji je nakupio čak 114 nastupa za reprezentaciju Japana i za nju zabio dva pogotka.

Izvor: Transfermarkt

Hasebe je bio prvak Bundeslige s Wolfsburgom, a s Eintrachtom je uzeo kup i Europa ligu

Gledajući klupsku karijeru, započeo ju je 2002. godine u svojoj zemlji igrajući za Urawa Red Diamondse. Prema podacima Transfermarkta, Wolfsburg ga je doveo kao slobodnog igrača 2008. i ondje se zadržao do 2013., kada je Nürnberg za njega platio 2.5 milijuna eura. U Nürnbergu se zadržao svega jednu sezonu prije no što je potpisao za Eintracht. U frankfurtskom klubu bio je čak deset godina, sve do mirovine.

S Urawom je osvojio šest trofeja, s Wolfsburgom je 2009. bio prvak Bundeslige, s Eintrachtom je uzeo njemački kup 2018. te Europa ligu 2022. godine, a s Japanom je došao do prvog mjesta u Azijskom kupu 2011. U ovom trenutku odradio je ukupno 383 utakmice u Bundesligi.

Pročitajte više