Najveća gospoda SP-a: Ovako su Japanci ostavili svlačionicu nakon ispadanja

Foto: Twitter

MORALNI POBJEDNICI. Nitko ne želi titulu koja se daje samo luzerima, ali japanski navijači i igrači na SP-u zaslužili su je za pokazano na terenu i tribinama.

Istina, nogometaši su skupinu prošli sretno, zato što su imali dva žuta kartona manje od Senegala, ali činjenica je kako im je malo tko davao izglede da će u teškoj grupi uzeti išta, a kamoli četiri boda i prolazak dalje.

U prvoj nokaut rundi čekala ih je Belgija, jedan od favorita za naslov. Ali Japanci su sjajnom, hrabrom i napadačkom igrom zasluženo poveli 2:0. Ipak, visina i veća kvaliteta Belgijanaca presudili su za njihov veliki preokret i trijumf golom u zadnjim sekundama nadoknade.

Nakon utakmice svi su pljeskali japanskim igračima, a oni su se u znak zahvalnosti otišli pokloniti navijačima.

Japanci na tribinama posebna su priča. I ovu utakmicu, četvrtu zaredom, nakon meča ostali su temeljito čistiti stadion. Nitko im ne bi zamjerio da su ovaj put iznevjerili običaj i da su umjesto toga zbog užasno bolnog načina na koji su izgubili, ostali plakati na tribinama.

Međutim, reda mora biti i u tugi, pa su Japanci prionuli skupljanju stotina kila smeća koje ostane nakon gledatelja na tribinama.

I dok je cijeli svijet opet lajkao i šerao ono što rade japanski navijači, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije iz svlačionice u kojoj su na Rostov Areni bili japanski nogometaši.

Ako ste ikada bili u svlačionici nakon nogometaša, posebno onih koji su dramatično izgubili važan meč, znate da će vas tamo dočekati hrpe razbacanog smeća, a nije rijetkost ni da nogometaši nakon poraza bijes iskale na sitnom i krupnom inventaru.

Japanci su svoju svlačionicu ostavili ovako, uz poruku na ruskom "Hvala".

Pročitajte više