NBA

Nakon 28 uzastopnih poraza napokon je uspio pobijediti LeBrona Jamesa

Foto: Getty Images / Guliver Images

LOS ANGELES LAKERSI upisali su najteži poraz dosadašnjeg dijela sezone. Na gostovanju kod svojih starih rivala Boston Celticsa Lakersi su izgubili s čak 32 razlike - 139:107.

Osim velike pobjede protiv jedne od najboljih ekipa lige, ovaj trijumf puno znači Kembi Walkeru, playmakeru Bostona. Naime, Walker je prvi put nakon 29 utakmica pobijedio protiv momčadi koju predvodi LeBron James.

Treba reći kako je Walker 28 poraza upisao predvodeći franšizu u Charlotteu koja ga nikada nije okružila pretjerano dobrim igračima. S druge strane, LeBron je najdominantniji igrač prošlog desetljeća, tako da su njegove ekipe u Miamiju i Clevelandu svake godine ciljale napad na naslov.

Kemba je odigrao odličnu utakmicu u prvoj pobjedi protiv LeBrona, zabivši 20 poena uz 7 asistencija. LeBron je s druge strane imao 13 asistencija, ali i 15 poena.

Walkeru je prijetio najgori niz bez pobjeda u međusobnom omjeru protiv ekipe u kojoj se nalazi neki igrač. Rekord će ipak ostati netaknut, a to je onaj Michaela Jordana koji je 30 puta zaredom pobijedio Shermana Douglasa. Kemba je profesionalac od 2011., tako da je devet godina morao čekati na pobjedu protiv LeBrona.

Pročitajte više