Nakon Hamiltona potpisao i Bottas: "Sad se možemo okrenuti borbi za naslov"

Foto: EPA

VALTTERI BOTTAS i treću će sezonu zaredom voziti za momčad Mercedesa nakon što je u Njemačkoj objavljeno produljenje suradnje za F1 sezonu 2019. s mogućnošću produljenja za 2020., na isti dan na koji je objavljeno i produljenje Hamiltonova ugovora.

Bottas je zamijenio tada aktualnog svjetskog prvaka Rosberga koji se nakon osvajanja naslova odlučio povući iz Formule 1, a u nepune dvije sezone osvojio je tri pobjede i pet pole positiona.

Prošle je godine odigrao važnu ulogu u osvajanju konstruktorskog naslova za Mercedes koji je prvi put nakon tri godine imao konkurenciju u Ferrariju.

Ove godine Bottas je značajno napredovao po pitanju svojih performansi i bio puno bliže aktualnom prvaku Hamiltonu, ali zbog manjka sreće poput situacije u Bakuu i Austriji Finac je tek peti u poretku vozača iza Vettela, Hamiltona, Raikkonena i Ricciarda.

"Sjajna je vijest da ću se i 2019. utrkivati s Mercedesom i lijepo je to objaviti ovdje u Hockenheimu", rekao je Bottas.

"To nije samo domaća utrka za Mercedes, nego i staza gdje sam ostvario prvu pobjedu u utrkama jednosjeda još 2007."

"Ove godine, nakon cijele zime priprema, uspio sam napraviti dobar korak naprijed i vjerujem da još toga dolazi. Ove godine nismo imali sreće na utrkama, ali momčad zna kakve sam nastupe imao. To je sjajan znak za moje samopouzdanje i za moju vožnju. Uživam raditi s momčadi i biti kolega Lewisu, imamo dobar odnos, iskren i izravan, i uvijek ciljamo ostvariti najbolje rezultate za Mercedes. Trenutno imamo veliku borbu ispred sebe i dobro je imati jasnu budućnost za sve, to znači da se možemo u potpunosti usredotočiti na borbu za naslov."

Pročitajte više