Nakon ispadanja Njemačke, Hrvatska je među šest favorita za naslov svjetskog prvaka

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija uvjerljivo je izborila osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji s tri pobjede u skupini. Za četvrtfinale će igrati protiv Danske, koja je u skupini završila iza Francuske, a ispred Perua i Australije.

Nakon rušenja Argentine s 3:0 i pobjede nad Islandom s kombiniranom ekipom u kojoj je igralo šest debitanata, Hrvatskoj sve više rastu izgledi za plasman u finale. 

Na ruku joj idu i raspleti u ostalim skupinama, a koeficijenti na Hrvatsku su nastavili padati nakon ispadanja aktualnog prvaka Njemačke već u skupini. Umjesto Nijemaca, u hrvatski dio ždrijeba uskočila je Švedska.

Na kladionicama je Hrvatska sada svrstana među prvih šest favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka. Koeficijent na pobjedu Hrvatske u finalu SP-a sada je manji od 15.
 
Nešto bolje šanse imaju Francuska, Engleska i Belgija, dok su Španjolska i Brazil i dalje najveći favoriti.

Hrvatska je na kladionicama i protiv Danske u osmini finala veliki favorit. Koeficijent na pobjedu Hrvatske kreće se oko 1,85, dok bi pobjeda Danske (koeficijent od 4,6 do 5,5) bila iznenađenje.

Danska je protiv Francuske odigrala prvu "nulu" na ovom Svjetskom prvenstvu, a i protiv Hrvatske se očekuje skroman broj golova. Najmanji koeficijenti su na pobjedu Hrvatske od 1:0 i na susret s manje od tri pogotka.

Pročitajte više