Nakon ovoga je bilo jasno tko osvaja Kup

Foto: Davor Javorović/Pixell

"NAKON istrage, provedene na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana M.P. (1970.), Z.M. (1959.), Z.M. (1971.), D.V. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, zloporabe položaja i ovlasti u pokušaju, davanja i primanja mita, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zloporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nezakonitim radnjama četvorice optuženika NK Dinamo oštećen je za ukupan iznos od 115.871.323,39 kuna, a proračun Republike Hrvatske za iznos od 12.209.650,67 kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.''

USKOK je ovako obrazložio podizanje optužnice protiv četvorke koju tereti da je Dinamo i Republiku Hrvatsku oštetila za ukupno 128 milijuna kuna.
 
Polovicu od te četvorke snimatelj je uhvatio kako si na finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Hajduka dijele ljubavne poglede, strasne poljupce i medalje pobjednika.
 
Hrvatski državljanin Z.M., donedavno formalno prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i izvršni predsjednik Dinama, ali neformalno i zapravo još uvijek gazda obje te institucije, na finalu Kupa u Vinkovcima bio je u svojstvu Dinamovog savjetnika. Takvo si je, naime, nadjenuo ime funkcije nakon što se "povukao" iz kluba i saveza.
 
Hrvatski državljanin D.V., pak, u Dinamu je desetljećima obnašao sve najvažnije operativne funkcije.
 
Zadnjih godina koncentrirao se na HNS, u kojem obnaša funkciju izvršnog direktora i u tom svojstvu bio je na finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Kao i da bi na ceremoniji proglašenja pobjednika dijelio medalje.
 
Naravno, nakon što se hrvatski građanin D.V. ovako zaljubljeno gledao i strasno ljubio s hrvatskim građaninom Z.M., bilo je jasno kojem klubu će na ceremoniji nakon utakmice dodijeliti medalju kojeg sjaja.
 
Kao i da je finalna utakmica Kupa tek formalnost koju treba ispuniti.
 

Pročitajte više