Nakon pobjede nad Partizanom Zagreb odlazi u Domžale

PARTIZAN je prošlo svršeno vrijeme - bila je prva rečenica trenera Zagreba na press konferenciji uoči puta u Domžale, na utakmicu 4. kola Goodyear lige (subota, 19.00 sati). Svjesni značaja ove utakmice, "mravi" su odlučni dokazati da pobjeda u srijedu nije bila plod trenutnog nadahnuća, već dobroga rada i uspona forme.

"Prikupili smo dosta informacija o našem suparniku i u Domžale idemo odigrati još jače nego protiv Partizana, idemo po pobjedu. Važno nam je da se do subote spustimo na zemlju, da odigramo barem na istom nivou koncentracije i zalaganja. Neke detalje u igri svakako moramo popraviti, iako smo pobijedili, bilo je dosta propusta u našoj igri i to trebamo reducirati. Očekujem maksimalan angažman svih igrača. Očito je da taktički imamo još puno prostora za napredak. Slažem se da smo protiv Heliosa u ulozi favorita i ne bježimo od odgovornosti, o nama samima ovisi hoćemo li se kući vratiti s pobjedom ili s porazom", izjavio je trener Zagreba Andrej Tesla, dan prije utakmice.

Domžale su još jedan debitant u Goodyear ligi, treći s kojim se Zagreb sastaje u ova četiri uvodna kola. Zbog renoviranja njihove domicilne dvorane, svoja prva dva domaćinstva, zamijenili su za gostovanja s Hemofarmom i Šibenkom, pa u tom grmu treba tražiti reazloge što su u sve tri utakmice poraženi. Dvorana Komunalnog centra temeljito je obnovljena, kapacitet gledališta povečan je na 2200 mjesta i nema sumnje da će se domaća momčad u premijernom službenom nastupu svojoj publici nastojati predstaviti u što kvalitetnijem izdanju.

"Domžale su izgubile prve tri utakmice, ne bih želio da baš mi budemo njihove prve žrtve. Igraju dosta brzo, agresivno po čitavom terenu. Mislim da tu možemo ravnopravno parirati jer smo objektivno kvalitetniji i na vanjskim i na unutarnjim pozicijama. Zdravstveno stanje nakon Partizana nije bitnije promijenjeno, svi igrači koje trenutno imamo u kadru, spremni su za nastup, jedino je Joško Garma imao malih poteškoća s probavom", rekao je Tesla.

Uz Zagrebovog trenera Teslu, pred novinare je izašao i jedan od junaka utakmice protiv Partizana, Nikola Garma:

"Dobili smo Partizan u jednoj velikoj utakmici, ali najopasnije bi sad bilo poletjeti. Treba nastaviti dalje, Domžale moramo i možemo dobiti. Raspored nam ide na ruku, iako igramo svaka dva, tri dana, ne putujemo daleko od kuće i to trebamo iskoristiti. Ako se budemo držali onoga što je dogovoreno na treningu, svakoga možemo pobijediti. Ja ću dati sve od sebe, osjećam da mogu puno doprinijeti igri naše momčadi i trudit ću se da budem korisniji iz utakmice u utakmicu", smatra mlađi od braće Garma.

U slijedećih petnaest dana "mravi" će odigrati čak šest utakmica. Nakon Domžala, u Trnsko stižu Šibenka, a zatim i Bosna.

www.kk-zagreb.hr

Pročitajte više