Nakon Štimca i Mamić napustio Izvršni odbor HNS-a

NAKON Igora Štimca ostavku u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) podnio je i Zdravko Mamić.

Nezadovoljan raspravom o sudačkoj organizaciji izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama demonstrativno je napustio današnju sjednicu Izvršnog odbora i okupljenim novinarima najavio ostavku.

"Više se ne vraćam u to društvo. Podnio sam ostavku. Postali smo taoci sudačke organizacije. Svi su na sjednici ustvrdili kako vlada kaos, a kada je trebalo donijeti konkretne odluke odjednom je sve bilo OK," kazao je Mamić. Dopredsjednik "modrih" tražio je ostavke predsjednika Zbora sudaca, Stjepana Djedovića, te predsjednika Sudačke komisije, Drage Poljaka. "Sudačka organizacija je postala organizacija raznih privatnih interesa", kazao je ljutito Mamić.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije želio komentirati Mamićeve izjave, kazavši kako Mamićeva ostavka mora biti i pismeno dostavljena Savezu, nakon čega će o njoj razmatrati Skupština HNS-a.

Nakon sastanka IO-a, koji je bio zatvoren za novinare, Srebrić je izvjestio kako IO nije zadovoljan radom sudačke organizacije i zbog toga je formirano povjerenstvo (Zec, Katalenić, Djedović, Herjavec, Srebrić), koje u idućih osam dana mora izraditi nacrt reorganizacije sudačkih tijela. Povjerenstvo će svoj prijedlog novog ustroja, a samim time i novih tijela i ljudi u sudačkoj organizaciji, idućeg tjedna podnijeti članovima IO-a na sjednici na kojoj će glavna tema biti transformacija sudačke organizacije.

Pročitajte više