Napoli će uoči Reala imati posebnog motivatora

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAPOLIJEV trener Maurizio Sarri imat će večeras težak zadatak protiv aktualnog europskog prvaka. Njegov Napoli u 20.45 gostuje na Santiago Bernabeuu protiv madridskog Reala, a Talijane bi na tribinama moglo bodriti i 10.000 navijača, uspiju li svi od preprodavača nabaviti ulaznice.

Motiva za dobru partiju protiv Modrića, Ronalda i društva sigurno ima i previše, no Sarri se nada da bi jedna klupska legenda igračima mogla dati dodatnu motivaciju. Diego Maradona doputovao je u Madrid i večeras će bodriti Napoli, ali Sarri bi želio da se spusti u svlačionicu prije utakmice.

"To bi bilo sjajno. Mislim da bi dečkima puno značilo da im on održi govor prije utakmice i tako ih dodatno napali. Nadam se da će za to imati vremena", rekao je Sarri.

Maradona je nedavno bio na treningu Napolija, pozdravio je sve igrače, slikao se s njima, a s nekima je i razgovarao. Bio je u momčadi Napolija koja je 1987. godine igrala protiv Reala u 1. kolu Kupa prvaka. U Madridu su izgubili 2:0, a na jugu Italije odigrali 1:1.

Napoli je u prvenstvu zabio 57 golova, daleko najviše od svih momčadi i Sarri ne želi mijenjati filozofiju igre čak ni na Santiago Bernabeuu.

"Znam da je riskantno igrati onako kako mi igramo, ali jednako riskantno je bojati se bilo koga. Pa čega se imaš bojati kad istrčiš na ovaj stadion protiv europskog prvaka? To je najveći gušt u nogometu. Ako ćemo tako gledati na susret smatram da imamo šanse. Igrat ćemo još ofenzivnije jer će nam to dati priliku da se bolje obranimo i zadržimo ih u izlaženju iz obrane", rekao je Sarri.

Napolijevi navijači dobili su nešto manje od 4000 ulaznica za utakmicu, no u Madrid ih je stiglo oko 10.000. Na sve načine pokušavaju ući na stadion večeras, većina ih se i učlanila u Real kako bi dobila priliku kupiti ulaznicu tako da bi temperamentni Talijani mogli imati vatrenu podršku u Madridu.

Pročitajte više