Napoli prošao Fiorentinu u hrvatskom četvrtfinalu talijanskog kupa s dva crvena

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAPOLI - FIORENTINA 1:0 u četvrtfinalu Coppa Italie. Napoli kao pobjednik ovog susreta u polufinalu igra protiv boljeg iz sutrašnjeg meča Juventus - Milan.

U sastavu domaćina bio je Ivan Strinić na lijevom boku, koji je odigrao solidno prije nego što je u 60. minuti morao izaći zbog ozljede, dok su u momčadi gostiju bili Milan Badelj u sredini te Nikola Kalinić u špici. Marko Rog prosjedio je utakmicu na klupi Napolija, dok je kod Fiorentine na istom mjestu meč odgledao Hrvoje Milić. 
 
Napoli je od početka utakmice dominirao i stalno pritiskao Fiorentinu, kojoj su do 60. minute sva tri stopera imala žute kartone, jer su se jedva nosili prije svega s Callejonom i Inisgneom. Potonji je u 29. minuti imao najbolju priliku za domaćine, kada je pogodio prečku.
 
Ali, Fiorentina je također imala velike šanse; u 20. minuti Chiesa u nezadrživom naletu s desne strane prelazi Strinića i odlično puca iz teške pozicije, ali Reina se još bolje baca i izbija loptu u korner. Dvije minute kasnije Astori je nadvisio Maksimovića i puca glavom, ali Reina opet brani. 
 
Gol odluke postigao je Jose Maria Callejon u 71. minuti. Hamšik je s lijeve strane centrirao, a Callejon glavom savladao Tatarusana kroz ruke za, kako se pokazalo, pobjedu domaćih. Do trijumfa su došli golom postignutim glavom, ali s tri niska napadača, kako Napoli inače igra još od Milikove ozljede u listopadu.
Protiv Fiorentine je kao središnji napadač počeo Pavoletti, ali je Napoli do gola vrijednog pobjede i polufinala kupa došao kada je njega zamijenio Mertens, pa je tako bio kompletiran trozubac "malih", Insigne - Callejon - Mertens.
 
Nakon primljenog gola, Fiorentina baca sve u napad, pa trener Sousa umjesto Badelja uvodi napadača Babacara, napušta igru s tri stopera, ali Napoli je nastavio visoko pritiskati Fiorentinu i tako joj priječiti razvijanje igre i samim tim dolazak pred suparnički gol. 
 
U sudačkoj nadoknadi obje momčadi ostale su bez jednog igrača; prvo je isključen lijevi bočni domaćina Hysaj, nakon čega je teren morao napustiti veznjak gostiju Olivera, obojica zbog drugog žutog kartona.
 
Sastavi

Pročitajte više