NAPOLI - INTER

NAPOLI - INTER 1:3 Brozović asistirao u povijesnom slavlju Intera

Foto: Getty Images

INTER MILAN pobijedio je Napoli u derbiju 18. kola talijanske Serie A i tako se vratio na vrh prvenstvene ljestvice. 

Prvo mjesto privremeno je držao Juventus nakon što ga je od pobjede protiv Cagliarija hat-trickom odveo Cristiano Ronaldo, ali dva gola Romelua Lukakua i jedan Lautara Martineza bila su dovoljna da Nerazzurri preuzmu vrh. Brozović je bio asistent kod drugog gola belgijskog golgetera. Hrvatu je to bila peta asistencija u 23 utakmice ove sezone, a ima i dva gola.

Prvi put nakon 22 godine Inter je slavio na gostovanju u Napulju. Točnije, od listopada 1997. nisu znali za slavlje (četiri remija, devet poraza) sve do večeras kada je sada već kultni duo LuLa nastavio svoj ubojiti golgeterski niz. Uključujući večerašnje golove, Belgijac i Argentinac ukupno su ove sezone postigli 23 prvenstvena pogotka i još njih sedam u Ligi prvaka.

Nevjerojatno postignuće i Conteovo najjače oružje o kojem će se još pričati ako uspije zaustaviti višegodišnju dominaciju torinskog kluba i skinuti Staru damu s trona. Što se Contea tiče, ovo mu je bilo prvo trenersko slavlje na stadionu San Paolo u karijeri. 

Još jednu odličnu utakmicu u dresu Intera odigrao je i Marcelo Brozović. Hrvatski reprezentativac odradio je svih 90 minuta derbija i standardno ove sezone držao uzde vezne linije Intera. Uz asistenciju kod drugog gola, povezivao je obranu i napad i uz Cristiana Biraghija imao najviše dodira s loptom na utakmici. Uz to, poslao je jedno ključno dodavanje te obrambeno sakupio četiri presijecanja, jednu blokadu i jedan uspješan duel.

Napoli - Inter Live Score

Napoli zapucao tri ogromne šanse

Odlično je krenuo u derbi Napoli i imao veliku šansu u drugoj minuti. Izgubio je Inter loptu u opasnoj zoni, Lorenzo Insigne ubacio sjajno s lijeve strane na glavu Milika, a Poljak tukao malo iznad grede. Kasnije su, u osmoj minuti, trebali zabiti, ali je Insigne jako loše reagirao. Imali su tri na tri kontru, a onda je Insigne katastrofalno primio loptu i dopustio Handanoviču da je primi bez previše problema. 

Tri minute kasnije Handanovič je bio na novim mukama. Fabian Ruiz jednim je dodavanjem izbacio cijelu presing postavku Intera u napadu, pronašao Insignea na sredini terena koji se sjurio prema Handanoviču i zapucao iz daljine. Nije bio precizan i lopta je otišla daleko pokraj gola. 

Kaznio ih je Romelu Lukaku sjajnim golom za vodstvo

Kazna je morala stići i stigla je u 14. minuti, a dostavio ju je Romelu Lukaku. Sjajni belgijski napadač zabio je prekrasan pogodak na San Paolu. Ukrao je loptu Napolitancima na centru, praktički istrčao cijelu polovicu terena, a onda pokraj dvojice uspio matirati Mereta - 1:0. Gattuso je prije utakmice imao problema s ozljedama, jedva je skrpao obranu, a pogrešku kod ovog gola napravio je baš Di Lorenzo, inače desni bek kojeg je Gattuso pretvorio u stopera za potrebe derbija.

Brozović asistirao za drugi Belgijčev gol, Milik vratio nadu Napoliju pred odlazak na odmor

Inter se oporavio od uvodnog pritiska domaćina i polako počeo dizati u igri. Brozović je diktirao tempo gostujućeg sastava, a novi pogodak stigao je u 33. minuti. Roberto Gagliardini je ukrao loptu na sredini terena, proslijedio je hrvatskom reprezentativcu, a ovaj dubinskim pasom proigrao Lukakua. Robusni Belgijac opalio je silovito s ruba kaznenog prostora dok je imao dvojicu čuvara ispred sebe, ali loptu je kroz ruke propustio mladi Talijan na golu Napolija. Meretu je lopta na trenutak bila u naručju, ali mu se nezgodno odbila i kroz noge završila u mreži.

Napoli sjajno otvorio nastavak, ali opet promašivao. Mladi Argentinac im presudio za povijesno Interovo slavlje podno Vezuva

Fantastičan tempo derbija nastavio se do poluvremena i nekoliko minuta nakon Lukakuovog gola Napoli se vratio. Prvo je Handanovič obranio nemoguće i udarac Insignea u 38. minuti, da bi minutu kasnije Callejón podvalio loptu Miliku, a Poljak iz blizine samo postavio nogu i vratio nadu Napolitancima. S 2:1 otišlo se na odmor, a u nastavku je Napoli nastavio biti bolji. Imali su odmah šansu na početku, pritiskali Inter agresivno, ali pošto nisu to pretvorili u pogodak, stigla im je nova kazna.

Ovoga puta nije bio Lukaku, ali jest njegov sjajni suigrač Lautaro Martinez. U 63. minuti Vecino je poslao prekrasan ubačaj s desne strane, Manolas loše reagirao, a mladi je Argentinac iskoristio pogrešku te zakucao loptu iza leđa nemoćnog Mereta iz blizine. Proradio je tako po tko zna koji put nezaustavljivi Interov LuLa duo i stigao do ukupno 23 zajedničkog pogotka u prvenstvu ove sezone.

Inter je derbi rutinski priveo kraju i napustio San Paolo kao pobjednik i prva momčad Serie A. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više