Napoli se u nadoknadi spasio kod Fiorentine, čudesni preokret Cagliarija

Foto: Getty Images / Guliver Image

U 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na domaćem terenu protiv Napolija odigrala 3-3, s tim da su gosti izjednačili u sudačkoj nadoknadi utakmice iz penala.   
 
Gosti su poveli prekrasnim golom Insignea u 24. minuti, a Fiorentina je poravnala u 51. nakon što je Nikola Kalinić izborio slobodni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Federico Bernardeschi.
 
Dries Mertens u 68. ponovno dovodi Napoli u vodstvo, ali samo minutu kasnije opet zabija Federico Bernardeschi za 2-2. U 82. minuti Mauro Zárate pogađa za vodstvo domaćina 3-2. I kad je izgledalo da će Fiorentina dobiti utakmicu, Carlos Salcedo je sudačkoj nadoknadi skrivio penal kojeg je realizirao  Manolo Gabbiadini.

Nikola Kalinić odigrao je cijeli susret, a najbolju priliku imao je u 39. minuti kada je iskosa s deset metara pucao pored gola. Milan Badelj igrao je do 73. minute za Fiorentinu, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve.  Ivan Strinić i Marko Rog također su ostali na klupi za pričuve Napolija.
 
Genoa, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, izgubila je u gostima od Torina 0-1, a strijelac je bio Andrea Belotti (49). Sassuolo je vodio s 1:3 kod Cagliarija, koji je čudesno uspio preokrenuti i slaviti s 4:3 golovima Marca Borriella i Diega Fariasa, koji je zabio dva gola u 73. i 76. za nevjerojatno slavlje. 

Roma je ostala na drugom mjestu i smanjila zaostatak za Juventusom na četiri boda, jer prvak Italije ima utakmicu manje. Rimska momčad svladala je na Olimpicu Chievo s 3:1, a golove su zabili Stephan El Shaarawy, u 46, Edin Džeko u 52. te Diego Perotti u 93. iz penala. 

 
Sampdoria i Udinese su remizirali, bilo je 0-0.  Stipe Perica nije bio u sastavu, a Andrija Balić utakmicu je gledao s klupe Udinesea. Palermo i Pescara su odigrali 1-1, a gol Palerma po običaju je branio vratar Josip Posavec, dok je veznjak Mato Jajalo igrao do 78. minute.

 

Pročitajte više