LIGE PETICE

Napolijev napadač: Sarrijev odlazak u Juventus bit će izdaja

Foto: Guliver Image/ Getty Images

LORENZO INSIGNE, napadač Napolija, govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice Italije i Bosne i Hercegovine i tom prigodom se dotaknuo eventualnog odlaska Maurizija Sarrija u Juventus.

Napadač Napolija istaknuo je da bi to bila veleizdaja za Napolitance.

Insigne je kod Sarrija igrao od 2015. do 2018. godine, dva puta je bio talijanski doprvak, a sada izgleda da će iskusni strateg preuzeti Staru damu.

"To je špekulacija koje me čini nezadovoljnim. Učinio je toliko toga za nas igrače i Napolitance. On je u isto vrijeme profesionalac, ali ako odabere Juventus, to će zaboljeti. Za nas Napolitance to će biti izdaja ako postane službeno", jasno je poručio Insigne.

Bolji od njega u Chelseaju samo Mourinho, ali bez obzira na to odlazi iz Londona

Maurizio Sarri odveo je Chelsea do prvog europskog trofeja poslije 2013. godine i svog prvog velikog u karijeri. Igrao je i finale engleskog Liga kupa te odveo Bluese do trećeg mjesta u Premier ligi, iza Manchester Cityja i Liverpoola.

U svojoj debitantskoj sezoni na klupi kluba sa Stamford Bridgea Sarri je slavio u 39 utakmica, a jedino je Jose Mourinho ostvario bolji skor, još davne 2004. godine. Ljetos je Sarri potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 18 milijuna eura, uz opciju da suradnju s Chelseajem automatski produlji na još dvije sezone.

Potvrda Sarrija u Juventusu pitanje je dana

No svi relevantni europski mediji već su ga preselili u Juventus. Samo je pitanje dana kada će se to i službeno potvrditi, a najveće razočaranje, čak veće i od navijača londonskog kluba, doživjet će upravo Napolitanci.

Posljednje informacije s Otoka kažu da bi Sarrija mogao zamijeniti Steve Holland, pomoćnik Garetha Southgatea na klupi reprezentacije Engleske.

Pročitajte više