Nastavak sjajnih igara Detroita i Minnesote u NHL-u

HOKEJAŠI Detroita nastavili su sa svojim pobjedničkim nizom. U petak navečer su slavili kod Buffala 4:1, te su time došli do sedme pobjede zaredom, a ona ih je dovela na drugo mjesto Zapadne konferencije.

Posljednji su put igrači Detroita sedam puta zaredom pobijedili u ožujku 2010. godine. Utakmica kod Buffala je praktički bila gotova već u prvoj trećini budući da su gosti za dvadeset minuta vodili s 3:0. Pogotke su zabili Jakub Kindl, Johan Franzen i Valtteri Filppula.

Detroit time prati jaki ritam Minnesote koja je prva na Zapadu. Minnesota ima dva boda više, ali i dvije utakmice više. U petak je Minnesota na svom ledu svladala New Jersey s 4:2. Zanimljivo da su igrači Minnesote nakon prva četiri udarca prema suparničkim vratima imali na kontu već - tri pogotka! Time su brzopotezno poslali legendarnog vratara New Jerseyja Martina Brodeura na klupu, ali su ipak nakon prve trećine imali minimalno 3:2 vodstvo. Nakon čak pet pogodaka u uvodnih dvadeset minuta uslijedila je tvrda utakmica u kojoj su vratari pohvatali sve udarce. Pred sam kraj ogleda, tri i po minute prije kraja, Kyle Brodziak je postigao zlata vrijedan pogodak za domaćina, za 4:2, te im time osigurao slavlje.

Recimo još da je prvi hat-trick u karijeri postigao Ryan Jones, igrač Edmontona, koji je sa 6-3 kao domaćin svladao Columbus.

 

NHL liga, petak:

Buffalo - Detroit 1:4

Minnesota - New Jersey 4:2

Chicago - NY Islanders 5:4 (kazneni udarci)

Colorado - St. Louis 3:2 (kazneni udarci)

Edmonton - Columbus 6:3

Anaheim - Philadelphia 3:4 (produžetak)

Pročitajte više