Nastupao je za Hrvatsku, a sada će sa Srbijom igrati protiv Hrvatske

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZBORNIK rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković objavio je širi popis od 28 rukometaša za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Hrvatskoj. 
 
Na Cvetkovićevu popisu je i srednji branič Steaue Stefan Vujić koji je već nastupao za mladu hrvatsku reprezentaciju, a onda se odlučio za Srbiju.
 
Vujić je rođen u Rijeci 1991. godine. Živio je u Umagu, gdje je njegov otac Vojislav Vujić, inače legenda Istraturista, doselio 80-ih godina. Stefan je karijeru gradio u Poreču i Zagrebu, potom u Francuskoj, dok danas nastupa u Rumunjskoj. Ovaj srednji bek skrenuo je pažnju na sebe kada je u dresu PPD Zagreba zabio najljepši gol Lige prvaka 2015. godine.
 
 
"Svi koji me poznaju znaju koliko sam truda, znoja i na kraju zdravlja nesebično dao ovom sportu. Stoga smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi, razumjet će, a tko neće, ne mora", rekao je za Balkan Handball.
 
Srbija će otvoriti prvenstvo upravo derbijem s Hrvatskom u Splitu 12. siječnja, a u splitskoj skupini su još Švedska i Island.  
 
VRATARI: Dejan Milosavljev (Partizan), Strahinja Milić (Vardar), Vladimir Cupara (Ademar Leon), Tibor Ivanišević (Handbold).
 
KRILA: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Darko Đukić (VIVA Kielce), Bogdan Radivojević (Rhein Neckar Lowen), Dobrivoje Marković (PPD Zagreb), Nemanja Ilić (Toulouse), Vanja Ilić (Metalurg).
 
BRANIČI: Žarko Šešum (Goepingen), Stefan Vujić (Steaua), Petar Nenadić (Fuchse Berlin), Petar Đorđić (Meškov), Momir Rnić (RN Loewen), Stefan Ćirić (Obilić), Nikola Crnoglavac (Constanca), Milan Jovanović (Vojvodina), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Aleksandar Stanojević (Goetztepe), Ilija Abutović (Vardar), Draško Nenadić (Fuchse Berlin), Darko Stevanović (Partizan), Marko Vujin (Keil), Nemanja Obradović (Wisla Plock).
 
KRUŽNI: Bojan Beljanski (Bregenz), Rastko Stojković (Meškov), Mijajlo Marsenić (Vardar).
 

Pročitajte više