Navala skauta na "maksimirsku ljepoticu"

EMISARI točno 22 ugledna (a dobrim dijelom i superugledna) europska kluba, pohodit će lože Maksimira i na subotnjem kvalifikacijskom ogledu Hrvatske i Makedonije tražiti zanimljivu robu.

Među njima su predstavnici klubova iz svih liga petice, kao i onih koji ne spadaju u to ugledno društvo, ali po platežnoj moći su svakako poželjne udavače za hrvatske i makedonske igrače.

Iz Engleske, Francuske i Njemačke dolaze snimatelji po četiri kluba: Blackburn i Wigan šalju izaslanike, a iz Evertona dolaze čak dvojica: Toffeese će predstavljati trener David Moyes i njegov pomoćnik Alan Irvine. Tottenhamov sportski direktor Damien Comolli je možda najuglednija skautska faca, jer radi se o čovjeku koji je sedam godina bio glavni Arsenalov skaut i zaslužan je za dovođenje Kolo Tourea Emmanuela Ebouea, Thieryja Henrya i Roberta Piresa, a već dvije godine je najvažniji operativac na White Hart Laneu.

Francuzima je poslovično zanimljivo balkansko tržište: uz Olymiqueovog ovlaštenog zastupnika Josipa Skoblara, stalnog stanovnika loža stadiona u regiji, dolaze i Monacov Philippe Thys, kao i predstavnici Rennaisa i Strasbourga.

Borussiu Dortmund predstavlja sportski direktor Michael Zorc, Bayer Leverkusen skaut Norbert Ziegler, a Hertha i Stuttgart će također poslati izvidnike.

Sampdoria šalje jake snage: tehničkog direktora Salavtorea Asminija i glavnog skauta Fabia Paraticija. Iz Torina će stići glavni lovac na talente Aldo Pecini. Juventus će u Zagrebu preko Mianija Luciana provjeriti ima li na travnjaku Maksimira išta vrijedno trošenja dijela od 105 milijuna eura, koliko navodno iznosi Deschampsov budžet, kada se klub na ljeto vrati u Serie A.

Za Celtic će opservirati ugledni Nick Neururer, inače specijalist za afričko područje, čije usluge koriste mnogi vrhunski europski klubovi, a rivali iz Glasgowa će također imati svog čovjeka, Billyja Kirkwooda.

Ajaxov Ton Pronk i predsjednik Heerenveena Koos Formsma su izaslanici klubova iz Eredivisie.

Besiktas, AEK i Dinamo Kiev su preostali klubovi čiji su se predstavnici akreditirali za praćenje sraza Bilićeve i Katanecove momčadi.

Pročitajte više