Navijač AEK-a preminuo nakon sukoba s BBB-ima

Screenshot: Twitter

NAVIJAČ AEK-a (29) preminuo je nakon sukoba s BBB-ima i drugim grčkima navijačima u Ateni, tvrde grčki mediji Gazzetta i Sport24. Podsjetimo, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu, gdje će se danas u 20:45 odigrati prva utakmica.

Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život. Uz njega je ondje bilo još nekoliko ozlijeđenih navijača, dok je njih šest "u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon", čekalo da vide što će se dogoditi s pripadnikom njihove skupine, navodi Gazzetta.

Grčki medij opisuje da su ozlijeđeni navijači bili rašireni i po krevetima u hodnicima, a "vrata operacijske sale stalno su se otvarala i zatvarala". Među ozlijeđenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazzetta, navodeći da je u Atenu došlo više od 150 hrvatskih navijača.

Grci objavili detalje događaja

Gazzetta je objavila kako su navijači Dinama organizirano, u koloni automobila, stigli u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, "no čini se da su se organizirali jer su se razbježali po dolasku u grad".

Gazzetta tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ova stadiona, koji nosi naziv OPAP Arena, i ondje napali navijače AEK-a. Gostujući navijači navodno su pokušali upasti i na stadion, u čemu nisu uspjeli, tvrdi enwsi.gr.

"Izbila je žestoka tučnjava, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete", tvrde Grci, dodajući da je potom stigla policija koja je suzbila incident i uhitila 83 osobe. "Privedeni su i ispitani kako bi se pronašla osoba koja je ubola preminulog i kako bi se razjasnili detalji slučaja", dodaju.

UEFA zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača

Podsjetimo, UEFA je prije nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana vrijedit će i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. kolovoza očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK-a

"S obzirom na odluku UEFA-e, za prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka AEK - Dinamo koja je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:45 h po hrvatskom vremenu neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače. Isto tako u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, 15. kolovoza također neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače", javili su tada iz Dinama.

Pročitajte više