hajduk - inter 2:1

Navijači Hajduka ogorčeni na suđenje: Sramota, stidim se što sam hajdukovac

Foto: Screenshot

NAKON tri mjeseca pauze izazvane prekidom zbog koronavirusa, nogomet se vratio na hrvatske terene. Sezona je nastavljena polufinalima Kupa između Rijeke i Osijeka te Slavena i Lokomotive, a ligaški dio otvorili su susretom 27. kola Hajduk i Inter na Poljudu.

 

Slično kao i nakon utakmice na Rujevici, i ova na Poljudu je izazvala dosta kontroverzi i sigurno je da će se idućih dana pisati i govoriti o suđenju.

Naime, Hajduk je pobijedio 2:1 nakon preokreta u nastavku utakmice, ali situacije kod oba gola Splićana su sporne. U 55. minuti VAR je čak tri puta dao za pravo Bijelima. Nakon igranja rukom Solde poslije udarca Jradija u kaznenom prostoru Intera sudac Lovrić je tražio pomoć VAR-a, da bi zatim bilo sumnjivo i to je li uoči udarca Jradija lopta Juranovića izašla izvan terena.

VAR je donio odluku kako je kod Juranovićevog ubačaja bilo sve čisto, da je lopta bila u terenu, a i da je Soldo namjerno igrao rukom. Lovrić je isključio igrača Intera i dosudio penal za Hajduk.

Tu sad dolazimo do druge kontroverzne situacije. Penal je izveo Caktaš, Matković je obranio, no penal se ponovio jer je golman Intera navodno prije udarca otišao ispred gol-linije. Suci iz VAR sobe javili su Lovriću da je golman gostiju prerano izašao prilikom izvođenja penala. Caktaš je bio precizan u drugom pokušaju i uspio je izjednačiti rezultat.

U zadnjim sekundama gol za pobjedu Hajduka zabio je Dimitrov, ali i ovaj put to je bila sumnjiva situacija. Ponovno je sudac gledao VAR jer je postojao kontakt između Ismajlija i jednog igrača Intera, ali je Lovrić procijenio da tu nije bilo potrebnog intenziteta da bi svirao prekršaj.

''Navodno se igralo 112 minuta, rekao sam da igramo košarku. Novosel je trebao biti na našoj klupi, a Skansi na Hajdukovoj. Svaka pobjeda je zaslužena i čestitam Hajduku. Odluke koje su donesene su takve, ne možemo promijeniti ništa'', rekao je nakon susreta trener Intera Ivković pa je dodao:

''Bebek ima 300 i nešto utakmica u nogama, ima veliko iskustvo. Prijateljski ovako: ako Bebek kao VAR sudac zove glavnog suca, onda znači da nešto postoji, ali riješeno je kako je riješeno.''

Hajduk je bio loš, igra Tudorove momčadi protiv posljednje ekipe u ligi nije bila zadovoljavajuća i navijači Hajduka su razočarani. Lošom izvedbom svoje ekipe, ali i suđenjem, odnosno načinom na koji je njihova momčad stigla po pobjede. Svoje su nezadovoljstvo iskazali na službenoj Facebook stranici splitskog kluba, a neke od komentara uzeli smo s Indexa.

Komentari razočaranih navijača Hajduka

Ovo su neki od komentara:

Čini mi se na snimci da je bio prekršaj. Ja sam uvijek bio za pošten način bez obzira što navijam za Hajduk. Čini mi se da je bio prekršaj Ismajlija na Mlinaru i moram biti realan bez obzira što volim Hajduk.

Faul Ismajlija ne postoji, ali ponavljanje penala je čista glupost i kao navijač Hajduka ne uživam u tome.

Ponavljanje penala je glupost. Oprosti, ali korak naprijed kada bi se ponavljalo, znaš li koliko bi bilo  takvih situacija? Pogledaj snimke jedanaesteraca na netu i viditi ces da je barem u 3 od 5 golman izašao korak naprijed. Nogomet je nogomet i baš iz tih razloga ovo ponavljanje je smijesno...

Kužina kurbine kuće HNS-a. Hajduk poguran do pobjede. Tako se daju mrvice malo jednima,malo drugima do sraza sa Dinamom. Hajduk grozan, negledljiv, užas.

Sve je regularno, osim zadnjeg gola. Jebiga, faul je Ismajlija u napadu prije nabačaja. Očajna utakmica kako bilo. Kad je već VAR gleda u 97. min, trebao je poništiti i trebalo je ostati 1:1. Sudac nije mogao vidjeti, ali ako je već pogledao VAR, bija sam uvjeren da će poništiti gol. Sad slavim, al ovo je koma.

Ovo je VAR? Ha ha ha ha ha ha. Pa mi do kraja prvenstva nećemo imati suce jer ili ne znaju ili ne vide

Ovo je sramota, borimo se protiv sudačke organizacije, a nama trebaju oni da možemo pobijediti jedan Inter Zaprešić. Koji je kurac radio trener na treningu, momčad će ove godina će biti bez EL ako se ovako nastavi.

Nemam riječi, ovo je sramota. Pa do kada više ljudi moji?  Imamo samo ime i da se slučajno zovemo drugačije ispali bi iz lige s ovakvom igrom, ovakvom upravom, trenerom i igračima. Još jednom sramota, stidim se što sam hajdukovac.

Isti slučaj suđenja Rijeka -Osijek. Suci glavni igrači, a pojma nemaju. Tisuću grešaka u 100 plus minuta i još vise.

Volim Hajduk ali ova utakmica je još jedna sramota za sve nas. Sudac nam je poklonio tri boda. Jebiga.

Sa ovom igrom i igračima izgubili bi i od časnih sestara.

Žao mi Intera, nisu zaslužili da izgube.

Ako Hajduk ne može na regularan način pobijediti Intera , onda im je bolje da se svi zajedno u klubu ostave istoga jer ovo što su suci danas napravili za Hajduka je sramota.

E moj Tudore zahvali se sucu. Tvoja igra nema nikakvog smisla.

I sa sucima jedva pobijedimo fenjeraša.

Sramota, isto kao Rijeka protiv Osijeka. Kamo ide ovaj sport? Bože me sačuvaj, javno i naočigled kradu. Užas.

Ne volim kad sudac izbije u prvi plan na utakmici, a upravo to se dogodilo. Žalosno je da dobijemo utakmicu uz sudački poguranac. Navijam za Hajduk, ali sam realna i kažem što je.

Sudac Maksimović je 1976. produžio osam minuta u Ljubljani, a nama je tribalo i više, a mi se uvik žalimo na suđenje. Ma, ovo je pretužno. HŽV !!!!!!

"Radovao sam se kao malo dijete utakmici ... i onda mi sudac mora dan pokvariti ne mogu se veseliti ovakvoj pobjedi i mene je „SRAM“ da protiv zadnjeg nas sudac gura i Tudor slavi kao da smo prvaci... Žalosno."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više