Navijači pitaju ministra: Zašto ne kažnjavate HDZ-ovce kad pale baklje za predsjednika stranke?

Foto: Index, Hina 

NAKON što je policija u Prološcu Donjem pokraj Imotskog navijačima Hajduka poslala prekršajne naloge zbog bakljade u povodu 105.  rođendana Hajduka te učlanjenja u klub, preko 30 društava Prijatelja Hajduka reagirali su zajedničkim pismom ministru policije Vlahi Orepiću.

Deset navijača Hajduka u Prološcu zaradili su po tisuća kuna kazne zbog bakljade. Navijači također protestiraju jer je policija, kako tvrde, na obavijesne razgovore privodila članove Torcide zbog bakljade pred sjedištem Mosta u Metkoviću. Akcijom su torcidaši htjeli podsjetiti Most na predizborna obećanja.

U pismu koje su jutros poslali ministru Orepiću navijači navode da će svoje kazne platiti, ali ističu da ih represija neće zastrašiti. Ministra pitaju i kada će se krenuti s primjenom Zakona o sportu. 

"Poštovani, obraćamo vam se nezadovoljni zbog selektivne primjene zakona, zamijećene kod sankcionira paljenja baklji. Policija je proteklih dana krenula, očigledno koordinirano, u obavijesne razgovore i pisanje kazni ljudima koji su u posljednjih desetak dana palili baklje zbog proslava Hajdukova rođendanskog jubileja, osnivanja društava prijatelja Hajduka te upozoravanja na nepravilnosti u nogometu.

Iako su Hajdukovi navijači uvijek spremni snositi sve sankcije za svoje postupke, u ovom slučaju bode u oči ogromna selektivnost MUP-ovih zaposlenika. Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana koje na svojim proslavama koriste ista sredstva prilikom proslava jubileja i uredno ih objavljuju putem društvenih mreža i internetskih portala. Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, u trenutku dok su jedna od rijetkih svijetlih točaka društva.

Naši prijatelji svoje kazne će platiti, sukladno zakonskim propisima, a od Vas očekujemo da se ti zakoni primjene na sve. Nadamo se i uklanjanju ljudi iz represivnog sustava, koji nedvojbeno pripadaju kamarili prijatelja vlasnika većine domaćeg nogometa. I za kraj, koristimo ovo pismo kako bi Vas javno upitali kada ćete početi primjenjivati Zakon o sportu, uključujući sankcije koje isti zakon predviđa?

Zastrašiti nas se ne može nikakvim represijama. Hajduk živi vječno!

S poštovanjem,

Društva prijatelja Hajduka:

Zagreb

Šibenik

Vukovar

Osijek

Steyr/Linz

Slavonski Brod

Slatina

Stuttgart

Feričanci

Obrovac

Mljet

Zürich

München

Đakovo

Zadar

Ploče

Novalja

Bjelovar

Proložac

Tučepi

Los Angeles

Umag

Jönköping

Sydney

Brela

Sinj

Sisak 

Omiš

Drniš

Pag

 

Pročitajte više