Euro 2020

Navijači opet razočarani Dalićem i istom četvoricom igrača

Foto: EPA

HRVATSKA je u Kopenhagenu izgubila 3:5 od Španjolske u osmini finala Eura, u jednoj od najluđih utakmica ikad odigranih na europskim prvenstvima. 

Navijači jednog od najvećih krivaca za ispadanje vide u izborniku Zlatku Daliću. U Indexovoj anketi odmah nakon utakmice Dalić je za izbor momčadi, taktiku i vođenje utakmice dobio više od 16 tisuća negativnih glasova, a samo 2.8 tisuća je onih koji misle da je dobro odradio posao u osmini finala.

Uvjerljivo najlošije ocijenjeni igrač, sa skoro 20 tisuća negativnih glasova, je Ante Rebić kojem je Dalić dao priliku od prve minute na lijevom krilu umjesto koronavirusom zaraženog Ivana Perišića. Rebić je i u ranijim utakmicama bio jedan od najlošije ocijenjenih.

Bruno Petković, Andrej Kramarić i Josip Brekalo tijekom cijelog Europskog prvenstva su na udaru navijača pa su i ovaj put negativno ocijenjeni. Kramarić je dobio 17 tisuća negativnih glasova, a Petković i Brekalo po 15 tisuća. Palac dolje pokazali ste i Jošku Gvardiolu koji je napravio nekoliko velikih kikseva (13 tisuća negativnih glasova i pet tisuća pozitivnih) i Marcelu Brozoviću (devet tisuća negativnih glasova i sedam tisuća pozitivnih).

Oršić najbolji, oduševili i Pašalić, Livaković, Vlašić i Budimir

Ostali igrači dobili su više pozitivnih glasova nego negativnih, a očekivano na vrhu je Mislav Oršić. Od Dalića su navijači tražili da ofenzivac Dinama igra od prve minute, ali je priliku dobio tek u drugom dijelu i zablistao golom i asistencijom. Dobio je 21 tisuću pozitivnih glasova, dvije tisuće više od strijelca trećeg gola Marija Pašalića, tri tisuće više od sjajnog vratara Dominika Livakovića i četiri tisuće više od Nikole Vlašića. Ante Budimir, koji je prvi put zaigrao na Euru, peti je najbolje ocijenjeni igrač sa 16 i pol tisuća pozitivnih glasova.

Luka Modrić, koji je vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu na europskim prvenstvima, dobio je 14 tisuća pozitivnih i četiri i pol tisuće negativnih glasova.

Pročitajte više