Navijači SiCG: Ovakvo suđenje ne bi imao ni Osama Bin Laden

NAVIJAČI rukometne reprezentacije SiCG još uvijek se ne mogu pomiriti s porazom koji je njihovim ljubimcima u utakmici za plasman u polufinale nanijela Hrvatska, što je i razumljivo budući da su "Plavi" bili nadomak velike pobjede.

U samo par sati nakon susreta na forumu news sitea B92.net srpski su surferi ostavili nekoliko stotina komentara, a u većini njih spominje se "sramotno suđenje". No, tek nekolicina surfera tvrdi da su Hrvati pobijedili isključivo zahvaljujući sucima, te priznaju da se radi o vrhunskoj ekipi.

Neki tvrde da se radilo o "finalu prije finala", a na forum se javila i nekolicina surfera iz Hrvatske i Slovenije, koji pak pišu kako je SiCG zbog izuzetno grube igre trebala dobiti još nekoliko crvenih kartona.

No, ima i onih koji tvrde da je suđenje direktno utjecalo na odluku o pobjedniku ovog teškog susreta.

"Inače, Hrvati su u najvećem dijelu susreta meča bili pojačani sa dvojicom Danaca. Kriterij kod isključenja naših igrača je i bio ok ali na drugoj strani kriterij je bio totalno drugačiji. Ako je naš igrač zaslužio crveni karton onda je to isto, u nekoliko navrata, zaslužio i Goluža na drugoj strani, a naročito onaj polućelavi mesar Dominiković." - piše jedan ogorčeni navijač SiCG.

Naravno, tu su i oni koji su, sudeći po upisanom komentaru, gledali neku drugu utakmicu, pa tako izvjesni "mirotvorac" piše: "Ako se pogleda način dobivanja crvenog kartona na usporenoj snimci, vidi se da Ratko Đurkovic nije ni taknuo protivničkog igrača već je bio bočno od njega. Materijalna povreda pravila igre povlači trenutnu tužbu."

Iako nam jer razumljiva navijačka tuga tamošnjih navijača zbog činjenice da su reprezentativci SiCG bili nadomak pobjede nad svjetskim i olimpijskim prvacima, te plasmanu u polufinale, prebacivanje kompletne odgovornosti na suce (i samim tim potcjenjivanje lavovske borbe obje momčadi), objektivno valja priznati da su suci, uz nekoliko pogrešaka na štetu obje momčadi, postavili kriterij suđenja kojeg su držali od početka do kraja utakmice.

Ipak, valja pošteno priznati da bi, da je kojim slučajem Hrvatska izgubila, navijači naše reprezentacije zasigurno imali prigovora na suđenje, odnosno na činjenicu da gruba igra SiCG u obrani nije još strože sankcionirana. Bilo kako bilo, neosporne su dvije činjenice; Hrvatska je zasluženo pobijedila, a SiCG je obranu igrala na izuzetno grub način, često s obje ruke prema licima naših najboljih rukometaša Blaža Lackovića i Ivana Balića.

Tome svjedoči i komentar novinara danske nacionalne televizijske kuće TV2, koji je ustvrdio da je dobro što je SiCG ispala iz borbe za medalje jer je "njihova borba u obrani antipropaganda rukometa". Danski je novinar dodao da su rukometaši SiCG zaslužili još pokoji crveni karton, te da bi prolaz SiCG u polufinale bio "pogrešan signal rukometnom svijetu kako treba igrati".

Pročitajte više