IGOR ŠTIMAC

Navijači su tražili smjenu Štimca, uzvratio im je pobjedom

Foto: Amlan Biswas Pacific Press/Guliver

PRIJE nekoliko dana Igor Štimac poveo je Indiju u utakmicu protiv Nepala i remizirao u tom prijateljskom ogledu 1:1. Neki nezadovoljni navijači zatražili su njegovu smjenu, razočarani rezultatima koje momčad postiže.

Danas je Štimčeva Indija odigrala novi prijateljski susret s Nepalom, ovaj put s rezultatom 2:1 u svoju korist. Indija je imala prednost od dva gola nakon što su zabili Farukh Choudhary (62) i Sunil Chhetri (80), no u posljednjim trenucima utakmice strahovala je od novog remija nakon što je u 87. smanjio Tej Tamang.

Podsjetimo, prije ove utakmice je Štimac kao izbornik Indije odradio 16 utakmica. Ostvario je dvije pobjede, sedam remija i sedam poraza.

U nedavno završenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Indija je nakon osam utakmica završila na trećem mjestu sa sedam bodova, odnosno s 15 bodova manje od vodećeg Katara i 11 bodova manje od drugoplasiranog Omana.

Postignuti rezultati bili su razlog zašto je bila pokrenuta rasprava treba li bivši hrvatski izbornik ostati na indijskoj klupi. Prije nego što mu je Savez produljio ugovor do rujna 2022., Štimac je u svoju obranu, naveo je indijski The Bridge, rekao ovo:

"Možda ću dobiti otkaz, ali ni Guardiola ni Mourinho ne bi s Indijom napravili više od mene u ovim okolnostima."

Pročitajte više